David Montanya, europeisk produktansvarlig i LGs mobildivisjon, demonstrerer hvordan du kan styre G8s med gester. Foto: Marte Ottemo

HÅNDFRITT FRA LG

LG lanserte to nye mobiler på MWC, en 5G-mobil og en telefon som du kan styre bare med bevegelser. Men om de kommer til Norge er usikkert.

Publisert

– Vi har lansert to telefoner nå i februar under messen, V50 ThinQ 5G og G8 ThinQ. V50 er vår første 5G-tlf, og kommer til Korea og USA i mars/april. Den lanseres i Europa i løpet av andre halvdel av 2019, der hvor 5G-nettene er åpnet. Jeg vet ikke hvordan det ser ut i Norge, men dette blir en telefon som kun selges gjennom operatørene, sier David Montanya, europeisk produktansvarlig i LGs mobildivisjon, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Første med 5G fra LG

V50 ThinQ er ganske lik sin 4G-forgjenger V40, men har fått en del oppgraderinger. Den kjører siste Qualcomm Snapdragon 855 prosessor, og har fått en 6,4 tommer stor skjerm med 3120 x 1440 pikslers oppløsning. Mobilen har tre kamera bak og to foran, og LG har sørget for at kamerahuset ligger helt flatt i chassiset.

LG V50 ThinQ 5G er ingen foldemobil, men du kan kjøpe et deksel med ekstra skjerm som lar deg doble skjermområdet. Foto: Marte Ottemo.

– Vanligvis når man skifter teknologi blir de første modellene mye tykkere, men V50 er bare 8,3 mm, så den er veldig slank, sier Montanya.

Det er likevel litt bredere enn Samsungs S10 i 5G-versjon, som klokker inn på 7,9 mm.

– Hvordan vil forbrukeren merke at telefonen støtter 5G?

– 5G er jo helt i startfasen og vi bygger stadig nye løsninger, men du kan allerede nå for eksempel kjøre YouTube live rett i kameraet, sier Montanya.

LG kom ikke med noen brettbar mobil under årets mobilmesse, men viste i stedet fram en dobbeltskjerm-løsning via et deksel med en ekstra skjerm i. Sett V50 inn i dette dekslet, og du har to skjermer tilgjengelig.

– Vi har også brettbare prototyper i LG, men vi venter på at teknologien skal bli mer moden og prispunktet noe lavere før vi lanserer et kommersielt produkt, sier Montanya.

Det er også lagt inn støtte for å bruke den ene av de to skjermene som en spillkontroller.

Håndfri styring av G8s

De tre kameraene i G8s ThinQ gir ulike utsnitt, og du kan velge ønsket motiv rett i kameraet. Foto: Marte Ottemo.

Den andre telefonen LG lanserte heter G8 ThinQ, og kommer i to versjoner. Det er lillebror G8s som eventuelt vil dukke opp på det norske markedet.

– G8s har litt lavere oppløsning på skjermen og et noe mer utstikkende kamera enn G8, sier LGs produktansvarlige.

G8s har en Snapdragon 855-prosessor, en 6,2 tommer oled-skjerm med Full HD+ oppløsning, og tre kameraer på henholdsvis 13, 12 og 12 megapiksler i tillegg til et 8 megapikslers frontkamera. I tillegg til et standardobjektiv, er hovedkameraene et vidvinkel- og et telefoto-objektiv.

– Du kan se alle tre utsnittene fra kameraene samtidig, og velge det som passer best til motivet, sier Montanya.

Du kan se alle tre utsnittene fra kameraene samtidig, og velge det som passer best til motivet

LG har lagt til en del nye funksjoner i G8s, blant annet Hand ID og Air Motion. Det er sistnevnte som lar deg styre mobilen via gester i stedet for å måtte trykke på skjermen.

På fronten av mobilen har LG bygd inn en «time of flight»-sensor, en led-sensor som måler dybde basert på lys som sendes ut fra LED-sensoren og kaster tilbake fra et objekt.

Basert på hvor lang tid lyset bruker på veien mellom sensoren og objektet, beregnes avstanden svært nøyaktig i 3D. dermed kan du styre mobilen ved å gestikulere med fingrene, for eksempel ved å svare eller avslutte samtaler, skifte mellom apper, eller skru volum opp og ned.

Med Hand ID scannes de små blodårene under huden i håndflaten, og skal gi sikker opplåsing av mobilen.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2019, som ble distribuert 10. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– G8s kommer til Europa i andre halvår, men når og om den kommer til Norden er ikke sikkert, sier Montanya.

 

Powered by Labrador CMS