OLED OG 8K FRA TCL

– TCL er den største TV-panelprodusenten i Kina. I 2015 åpner vår nye panelfabrikk, som også skal produsere oled og 8K.

Publisert Sist oppdatert

– Vi tror Oled vil ta av når vi blir i stand til å produsere til en lavere kostnad. Det vil ta litt tid, men vi er dedikerte til denne teknologien. 8K er et logisk steg videre, og den nye fabrikken vår vil også kunne produsere dette, sier europeisk markedsdirektør Antoine Salomé i det kinesiske selskapet TCL under IFAs globale pressemøte i Tyrkia.

– TCL står for The Creative Life.Selskapet ble etablert i 1991 av Thomson Li, og er en av de største produsentene i bransjen med 20 fabrikker. I 2013 solgte vi 18 millioner TVer og like mange Blu-ray Disc-spillere, sier Salomé.

Han sier TCL er verdens tredje største TV-produsent, og nummer fem når det gjelder mobiltelefoner.

På IFA vil vi vise en svært stor kurvet TV, kanskje den største

– Vi har satt oss som mål å bli topp tre i de viktigste europeiske markedene. Bildekvaliteten er det viktigste kriteriet for kundene, derfor er satsingen på 4K særdeles viktig. I Europa har vi to varemerker; Thomson og TCL. Førstnevnte er dedikert for det europeiske markedet, og retter seg mot familier og folk over 35 år. TCL retter seg mot de litt yngre, og har TV-størrelser fra 20 tommer, sier Salomé.

Jumbo-modeller

Thomson var opprinnelig et fransk selskap. Deres portefølje for 2014 består av tre serier med seks Ultra HD-modeller (UHD).

– Vi har 14 serier og 33 produkter med smart-TV. Ultra HD finnes allerede i W9-serien, nå kommer Z8-serien i 49, 55 og 85 tommer. Før sommeren kommer vi med 65 tommeren Z7, og på IFA lanserer vi vår kurvede Ultra HD-TV på 65 tommer. Denne vil være i handelen i fjerde kvartal, sier Salomé.

Når det gjelder varemerket TCL, har den kinesiske produsenten to Ultra HD-modeller, tre serier med seks produkter smart-TV, og flere fargerike modeller.

– TCL kommer med Ultra HD i nye størrelser, og ønsker å gjøre noe med dette markedet. Vi kommer også med Jumbo-modeller opp til 110 tommer. Color Touch er navnet på en serie hvite TVer med farge rundt kanten på sidene. S7-serien har 4K i 40 og 49 tommer, sier Salomé.

Den største kurvede?

Han mener TCL har en fordel i at de kan produsere paneler opp til 110 tommer.

– Vi vil derfor tilby markedet et unikt produkt, en 4K-TV på 110 tommer. På IFA vil vi vise en svært stor kurvet TV, kanskje den største, men det er litt tidlig å si dette for sikkert, sier Salomé.

Han mener TCL har mulighet til å raskt å bringe nye produkter til markedet.

– Vi har som mål å bli størst, og investerer mye i TV-produksjon, men veien dit er lang. I Frankrike er vi nær en markedsandel på 10 prosent, men vi må jobbe for å bli sterkere i en rekke europeiske marked, sier Salomé.

Powered by Labrador CMS