Jan Ellingsen fortsetter med Pioneer gjennom det nye selskapet AAMP Nordic AS. Foto: Jan Røsholm

NY DISTRIBUTØR AV PIONEER FOR BIL

Pioneer har solgt ut hele sin distribusjon av bilunderholding, og vil fremover kun være produsent. AAMP Nordic AS er fra 1. juli norsk distributør.

Publisert

Det svenske morselskapet har samtidig overtatt distribusjonen i Danmark. I Sverige tok AAMP Nordic AB over distribusjonen av Pioneer for fem år siden, da Pioneer la ned sitt skandinaviske hovedkontor.

Nytt navn, samme mann

– Det er bare meg i selskapet nå, og jeg er ansvarlig for salget i Norge, samt support for det nordiske markedet, sier Jan Ellingsen i AAMP Nordic AS.

I Sverige er det elleve ansatte, mens det er én person i Norge og én i Danmark. Pioneers hjemmeunderholdnings- og DJ-avdelinger er tidligere solgt ut, og i år ble bilunderholding også solgt.

– Pioneer blir nå kun produktutvikler og produsent, sier Ellingsen.

AAMP Nordic AS foretok en virksomhetsoverdragelse som trådte i kraft 1. juli i år.

– Det betyr at AAMP overtok lager, ansatte, alle garantiforpliktelser og avtaler som Pioneer Europe AS hadde, sier Ellingsen.

Bilimportørene er viktige kunder, men vi har også spesialprodukter tilpasset til båt- og caravan-markedet

Lageret er flyttet fra Belgia til Sverige, noe som ifølge Ellingsen gir kortere leveringstid. Service på produktene er todelt.

– Jeg utfører førstelinje-service og kontroll her, mens servicereparasjonene gjøres av Servicekompaniet og Servicesenteret, sier Ellingsen.

Servicekompaniet har avdeling i Oslo og Bergen, mens Servicesenteret er lokalisert i Ålesund.

Tilpasses bilmodellene

Pioneer har lansert to nye modeller i sommer. SPH-EVO82DAB har en 8 tommers skjerm, mens lillebror SPH-EVO62DAB leveres med en skjerm på 6,8 tommer.

– Designet er mer likt originalmontert utstyr, og står litt mer ut fra dashbordet på bilen, sier Ellingsen.

De to nyheten er i første gang universalmodeller, men kommer også spesiallaget til Peugeot 208 og 2008. Den miste modellen tilpasses også Renault Clio, og flere bilmodeller er ifølge Ellingsen på vei.

De nye modellene fra Pioneer har henholdsvis 8 (til venstre) og 6,8 tommers skjerm, er tilpasset flere bilmodeller. Foto: Jan Røsholm.

Prisen på universalmodellen ligger rundt 10.200 kroner for 8-tommers skjerm, og 6.600 kroner for den på 6,8 tommer.

Utvider produktspekteret

I tillegg til bilproduktene satser Pioneer på andre kategorier.

– Bilimportørene er viktige kunder, men vi har også spesialprodukter tilpasset til båt- og caravan-markedet, sier Ellingsen.

Marineproduktene er vanntette, og Pioneer har utviklet en egen serie for campingvogner.

– Vi vil levere nye produkter som kan gi synergieffekt til det eksisterende utvalget. Et eksempel kan være små projektorer tilpasset campingvogner, sier Ellingsen.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2019, som ble distribuert 28. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Innen navigasjon har telefonbaserte løsninger tatt en del av markedet.

– Tjenester som CarPlay har tatt en del av navigasjonsmarkedet, men vi ser at caravan-kundene, som ofte er litt eldre, vil ha navigasjon i spilleren, så de slipper telefonen, sier Ellingsen.

Powered by Labrador CMS