Claus Malthe i Veibel AS viste høyttalere og hodetelefoner fra AC/DC. Foto: Stian Sønsteng.
Claus Malthe i Veibel AS viste høyttalere og hodetelefoner fra AC/DC. Foto: Stian Sønsteng.

AC/DC TNT-1 LÅTER SOM DYNAMITT

– Det er bra trøkk i disse, som dynamitt, men de låter veldig bra også med andre typer musikk enn rock, sier Claus Malthe i Veibel AS.

Publisert

Han stiller ut noe av porteføljen sin under Musikkbransjedagen ved Popsenteret i Oslo, og mest plass tar høyttaleren AC/DC TNT-1, som blant annet har egne jack-innganger for gitar og mikrofon, med egne volumkontroller.

– AC/DC plasserer seg fint mellom tradisjonelle lydprodukter og det som hører hjemme i musikkbransjen, og vi selger dem allerede hos en rekke forhandlere. Man kan spille musikk på den fra mobilen, eller kople til gitar og mikrofon og bruke den som forsterker, sier Malthe til fagbladet Elektronikkbransjen.

Noen av AC/DC-høyttalerne Veibel AS har i sortimentet.
Noen av AC/DC-høyttalerne Veibel AS har i sortimentet.

Han sier TNT-1 er konstruert som PA-høyttalere, med MDF-kabinett, og forsikrer at de tåler en støyt. Størrelsen er 82 x 31,5 x 35 centimeter, vekten 23,5 kilo. Prisen er 5.000 kroner, men i en lanseringsperiode tilbys de til 3.500 kroner med både hodetelefon og mikrofon på kjøpet.

100W forsterker

Det australske bandet AC/DC har lisensiert bort bruken av varemerket sitt til en global aktør, som både tilbyr hodetelefoner og høyttalere med navnet.

– Det som er felles med alle høyttalerne er at de er trådløse, sier Malthe.

– Dette er et overbefolket marked?

– Med den største modellen, TNT-1, er det ingen som konkurrerer. Den har en 100W integrert forsterker, to ti-tommers basselementer og én kompressor, solide håndtak og hjul man kan trekke den rundt på. Det oppladbare batteriet holder til åtte timers normal bruk. Kjører man maksimalt volum hele tiden, reduseres naturlig nok batteritiden. Batteriene fullades på tre-fire timer, sier Malthe.

AC/DC plasserer seg fint mellom tradisjonelle lydprodukter og det som hører hjemme i musikkbransjen

I tillegg til jack-inngangene for gitar og mikrofon, har den integrerte mikseren med ekko også phono ut og inn, USB for MP3, blåtann, to bånds equalizer, og muligheten til å kople flere høyttalere sammen.

– Vi kjenner til dem som bruker denne når de er ute og spiller, sier Malthe.

AC/DC TNT-1 har mikser og innganger på siden. Foto: Stian Sønsteng.
AC/DC TNT-1 har mikser og innganger på siden. Foto: Stian Sønsteng.
Powered by Labrador CMS