Magnus Lilja og Ekaterina Bakhbava i Acer med ConceptD 7 Pro og ConceptD 9. Foto: Stian Sønsteng
Magnus Lilja og Ekaterina Bakhbava i Acer med ConceptD 7 Pro og ConceptD 9. Foto: Stian Sønsteng

NÅ RULLER ACER UT CONCEPT-D

Acers ConceptD-maskiner med høy ytelse nærmer seg salgsstart. På IFA viser Acer også nye Aspire-, Swift-, Chromebook- og Predator-modeller.

Publisert

Med ConceptD henvender Acer seg blant annet til kunder som tidligere har kjøpt deres spillmaskiner, ikke fordi de spiller, men fordi de trenger ytelsen.

– Mange som kjøper spillmaskiner bruker dem kanskje ikke til spill i det hele tatt, så det finnes et behov for produkter med høy ytelse. Det er disse vi henvender oss til med ConceptD, med et tidløst design og uten blinkende led-lamper, sier produktsjef Magnus Lilja i Acer.

Vi møter ham på IFA-messen i Berlin den første uken i september, der Acer viser sine ConceptD-maskiner som retter seg mot profesjonelle, som skapere og utviklere av 2D- og 3D-innhold i video- og filmbransjen.

Alt i ett-maskinene i Aspire-serien. Foto: Stian Sønsteng.
Alt i ett-maskinene i Aspire-serien. Foto: Stian Sønsteng.

– De som ønsker en Windows-maskin har kanskje kjøpt våre spill-modeller, siden det ikke har vært noen produkter i markedet som har vært utviklet for deres behov. Nå skal de slippe å kompromisse. Ingen ConceptD-modeller har et lydnivå over 40 dB, noe som er svært lavt, og alle paneler er kalibrert for å følge kravene til de kreative yrkesgruppene, sier Lilja.

I alle prisklasser

Pretator Triton 500. Foto: Stian Sønsteng.
Pretator Triton 500. Foto: Stian Sønsteng.

Han drar oss gjennom de bærbare modellene, der ConceptD 3 er den rimeligste, med full HD-panel og ifølge Lilja gode grafikkort. ConceptD 5 har 4K-panel, og i Pro-versjonen får man Nvidias RTX 3000-grafikkort. ConceptD 7 har opp til RTX 5000-kortet med 16 GB minne, mens man i ConceptD 9 skal få alt man måtte ønske.

– Denne har en vippbar skjerm og en penn. De riktig tunge brukerne går opp på stasjonære modeller, og da snakker vi om priser opp til 200.000 kroner for vår aller dyreste og høyest spesifiserte modell, sier Lilja.

De som ønsker en Windows-maskin har kanskje kjøpt våre spill-modeller, siden det ikke har vært noen produkter i markedet som har vært utviklet for deres behov

ConceptD ble presentert under et globalt pressemøte i New York i april, og de første produktene kommer i handelen rundt årsskiftet.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger, og nå kan vi vise de endelige modellene, med en bred portefølje og spesifikasjoner vi håper vil appellere til målgruppene, sier nordisk PR-sjef Ekaterina Bakhbava.

De to Acer-medarbeiderne sier de i Norden vil starte med ConceptD i en mindre skala.

– Dette er en ny kategori for oss. Tidligere har vi hovedsakelig vært representert i detaljhandelen, så her må vi bygge opp nye salgskanaler. Selvsagt kan det hende at enkelte modeller vil være aktuelle for dagens forhandlere, men stort sett snakker vi nisjeprodukter som krever spesielle kanaler, sier Lilja.

Noe som Acer allerede har distribusjon på, er alt i ett-maskinene i Aspire-serien. Disse er oppgradert med de nyeste prosessorene fra Intel, og har fått et litt slankere design.

– Dette er et voksende marked i Norden, og de nye Aspire-modellene har et design de fleste vil like. Her får man alt i ett, man slipper ledninger, og det tror vi mange setter pris på, sier Lilja.

– Chromebook begynner å bli virkelig attraktivt for detaljhandelen, sier Magnus Lilja i Acer. Foto: Stian Sønsteng.
– Chromebook begynner å bli virkelig attraktivt for detaljhandelen, sier Magnus Lilja i Acer. Foto: Stian Sønsteng.

Chromebook

Når det gjelder Chromebook, har Acer ifølge produktsjefen markedets bredeste sortiment.

– Volumet går til skolene, men det finnes også en del produkter som begynner å bli interessante i detaljhandelen. Her kommer vi med oppgraderte modeller i 11, 14 og 15 tommer, den minste finnes også med vendbar skjerm; 311 Spin. Alle har USB-C som standard for lading, sier Lilja.

Volumet går til skolene, men det finnes også en del produkter som begynner å bli interessante i detaljhandelen

PC-modellene Swift 3 og 5 er helt nye.

– Dette er maskinen for dem som ønsker en slank og kompakt datamaskin, uten å kompromisse på ytelse. Disse selger vi godt av i Norden, og når de nå har fått den seneste Intel-generasjonen får man Thunderbolt 3 og Wi-Fi 6 på kjøpet. Swift 5 veier 990 gram, og er kanskje markedets letteste datamaskin med et dedikert grafikkort og berøringsskjerm.

Predator Thronos Air er en avansert spillstol, med plass til tre 27-tommers skjermer. Vekt: 220 kilo. Foto: Stian Sønsteng.
Predator Thronos Air er en avansert spillstol, med plass til tre 27-tommers skjermer. Vekt: 220 kilo. Foto: Stian Sønsteng.

Predator Triton 500 er den viktigste nyheten for Acer på spillsiden.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. <a href="http://www.mypaper.se/html5/customer/248/12666/?page=88" target="_blank" rel="noopener">Her kan du lese artikkelen</a> og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på <a href="https://www.elektronikkbransjen.no/historiskarkiv" target="_blank" rel="noopener">elektronikkbransjen.no/historiskarkiv</a>.
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Denne vil passe det nordiske markedet. Skjermen er 15 tommer med 300 Hz, og den kommer med en prosessor opp til GeForce RTX 2080, i et produkt som veier 2,1 kilo. I og med at vi i Norden ønsker høy ytelse i spillmaskinene, tror vi denne blir populær, sier Lilja.

Powered by Labrador CMS