Nordisk salgsdirektør Christian Nævdal med OBH Nordicas OptiGrill. Foto: Stian Sønsteng

OPTIGRILL DEN NYE AIRFRYEREN

– På samme måte som luftfrityrmaskinene kom inn fra siden og har tatt fullstendig av, kan OBH Nordicas OptiGrill gjøre det samme.

Publisert

Det sier nordisk salgssjef Christian Nævdal i Elkjøp.

Når vi møter ham på kjedens opplæringsmesse Campus Home, er kontaktgrillen fra OBH Nordica et av produktene han ønsker å fremheve. I tillegg til at OptiGrill er ustilt i messehallen på The Qube på Gardermoen, sørger en kokk sentralt plassert ved inngangen for at Elkjøps butikkansatte får demonstrert den i bruk, med dertil hørende smaksprøver.

– OptiGrill er et veldig spennende produkt vi har lyst til å utforske litt mer. Den har eksistert i porteføljen vår i lang tid, uten at vi helt har fått ut potensialet, sier Nævdal til fagbladet Elektronikkbransjen.

Airfryer 2.0

– Hvorfor ikke?

OBH Nordica OptiGrill bruker en sensor og autoprogrammer til å beregne steketid og temperatur. Foto: Stian Sønsteng

– Jeg tror folk har vanskelig for å forstå produktet. Det er ikke brukt mye markedsføring for å fortelle historien om produktet, og hvorfor kunden skal bruke det, og da kan det fremstå som at dette er en litt dyr smørbrødgrill. Når man får oppleve hvilke muligheter som ligger i produktet, åpner det øynene. Kall det gjerne en airfryer 2.0! OptiGrill er i hvert fall et veldig bra produkt, med veldig muligheter, akkurat slik som luftfrityrmaskinene i sin tid var. De kom inn fra siden som en utfordrer, og har tatt fullstendig av. Har du en luftfrityrmaskin og en OptiGrill, har du egentlig det du behøver for å lage hovedretten og tilbehøret. Vi tror dette er noe vi, med riktig markedsføring, synlighet og opplæring, kan få et ganske godt salg av, i løpet av et år eller to, sier Nævdal.

– Hvordan vil du beskrive hva en OptiGrill gjør?

Når man får oppleve hvilke muligheter som ligger i produktet, åpner det øynene

– Den har en sensor som måler tykkelsen på kjøttet eller hva du legger i den. Siden har man ulike valg for hva man skal tilberede, og da vet produktet hvilken temperatur som skal benyttes, og hvor lang steketiden skal være. Grillen forteller hvor godt biffen er stekt, fra rødt til gjennomstekt, så du slipper å gjette eller sette deg for grundig inn i hvordan du får biffen akkurat slik du ønsker den, sier Nævdal.

Uten fett

Han sier det er et stort mangfold av hva OptiGrill kan brukes til, med egne program for hamburger, fugl, panini, pølse, oksekjøtt og fisk, skalldyr, svinefilet og bacon.

– Den kan også brukes til grønnsaker, og siden den kommer i to størrelser, passer den til både små og store husholdninger. Ikke minst kommer helseaspektet inn. Dette er en sunn måte å lage mat på, du slipper å bruke stekefett, og matfettet renner dessuten bort i en dryppbakke – samtidig som du får et saftig resultat. Folk er veldig opptatt av hva de spiser, og det er mye av grunnen til at luftfrityrmaskinene har en suksess. OptiGrill fungerer på den samme måten, og er det godt supplement eller alternativ, og den er ikke minst enkel å rengjøre etter bruk, sier Christian Nævdal.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2023, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS