Airthings-familen består nå av flere sensorer. Foto: Jan Røsholm

AIRTHINGS ALLTID PÅ

Den nye Airthings Hub lanseres på CES. Den skal gjøre produktene til det norske selskapet enda smartere.

Publisert

Airthings leverer smarte luftkvalitetsmålere. Nå kommer produktet som kobler alt sammen. Hub-en kobles til internett via ethernet, og kommuniserer med de ulike sensorene.

Rett i ruter

Airthings Plus og Mini er sensorer som har vært på markedet en periode. De har begge støtte for Google Assistent og Amazon Alexa, slik at luftkvalitetsmåling inngår i smarthusteknologien. Plus og Mini kommuniserer via blåtann. Med den nylanserte Hub skal disse alltid være tilkoblet.

– Hub kobles direkte til ruteren, og det gjør at tjenesten blir enda bedre, sier administrerende direktør Øyvind Birkenes.

Airthings-sjef Øyvind Birkenes viser frem den nye Hub. Foto: Jan Røsholm.

Fagbladet Elektronikkbransjen treffer ham på Airthings stand på CES-messen i Las Vegas i begynnelsen av januar. Airthings Hub er tilgjengelig for salg og koster 800 kroner.

– Vi kommer til å lage en startpakke som består av Airthings Hub, Wave og Mini. Da har man et godt utgangspunkt hjemme, og kommer lettere i gang, sier Birkenes.

Siden Hub alltid er tilkoblet, gjør taleassistenten at informasjonen kunden får alltid er oppdatert

Startpakken vil koste rett under 3.000 kroner.

– Ved å hjelpe folk med å måle luftkvaliteten i sanntid 24 timer i døgnet, selv når de ikke er hjemme, vil Airthings Hub gi brukerne full oversikt uansett tid og sted, sier Birkenes.

Vant pris i Time Magazine

Airthings stand på CES-messen i Las Vegas. Foto: Airthings.

– Time Magazine kåret nylig Wave Plus til en av fjorårets 100 beste oppfinnelser. I samme konkurranse fikk Apple pris for sine Airpods Pro. Det er stas, sier Birkenes.

Airthings fortsetter å ha støtte for digitale assistenter, og alle sensorene har støtte for Google Assistent og Amazon Alexa.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2020, som ble distribuert 13. februar. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Siden Hub alltid er tilkoblet, gjør taleassistenten at informasjonen kunden får alltid er oppdatert, sier Birkenes.

Powered by Labrador CMS