Nye Jabra Elite 65t har fått en oppgradering, og støtter nå også Amazon Alexa, Siri og Google Now. Foto: Marte Ottemo

JABRA MED ALEXA

Jabra oppgraderer sine trådløse propper Elite 65t til også å støtte stemmestyring via Amazon Alexa, Siri og Google Now.

Publisert

På IFA-messen vises proppene i den nye fargen kobbersort. Med Elite 65t får man med seg Alexa på farten, og tilgang til Amazon Digital Music, Audible og Prime Video med ett trykk. Men når funksjonen kommer på norsk er fortsatt ikke avklart.

– Vi vet ikke når Amazon bestemmer seg for å lansere på norsk, men alle Jabra produkter som tilhører vår nye generasjon produkter, dvs Elite 45e, Elite65t, Elite65e og Elite65t Active er klargjorte for bruk av stemmestyring mot Alexa, Siri og Google now. Brukerne kan selv gå inn i vår app Jabra Sound+ og velge hvilken stemmestyringsplattform de vil benytte seg av, sier

Tore Bjørnsengen, norsk salgssjef i Jabra, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Alexa-on-the-go skal gi en rekke stemmestyrte muligheter, som strømming av musikk, faktasjekking og online-shopping. Dette er tredje generasjons ørepropper fra Jabra med stemmeintegrasjon, og Elite 65t har 4-mikrofonteknologi.

– Hva er de største fordelene ved stemmestyring av ørepropper?

– Det er fleksibiliteten og effektiviteten dette gir for brukeren. I dag henter vi informasjon gjennom skjermen, mye av denne informasjonen kan man like gjerne motta ved å lytte, sier Bjørnsengen.

Trådløse ørepropper har hatt en formidabel vekst, og representerer nå nesten 25 prosent av totalmarkedet i Norge for trådløse headset

– Hvordan er markedet for trådløse ørepropper i Norge, og hvordan har utviklingen hvert?

– Det har hatt en formidabel vekst, og representerer nå nesten 25 prosent av totalmarkedet i Norge for trådløse headset. Vi forventer at markedet vil fortsette å vokse i Norge gjennom siste kvartal av 2018. Til vår store glede ser vi også at Jabra øker sine markedsandeler i kategorien trådløse ørepropper, og vi er i dag representert med tre forskjellige produkter på topp 10-listen av de mest solgte trådløse ørepropp-produktene i Norge, sier han.

Powered by Labrador CMS