En eksklusiv avtale innebærer at puber og restauranter som vil vise sportssendinger fra TV 2 må ha en avtale med Allente. Foto: Allente

NYE SJEFER I ALLENTE

Bjørn Ivar Moen blir ny sjef i Telenor Sverige, og Jonas Gustafsson tar over som Allente-sjef. Ny finansdirektør i Allente blir Helge Øien.

Publisert Sist oppdatert

Canal Digital og Viasat Consumer ble slått sammen til Allente i mai 2020. Selskapet eies 50/50 av Telenor Group og NENT Group, og det første driftsåret ble Allente ledet av Bjørn Ivar Moen, som har bakgrunn fra Canal Digital/Telenor. Den 1. juli tok Jonas Gustafsson, som har bakgrunn fra Viasat/NENT, over som administrerende direktør i Allente.

Jonas Gustafsson er ny toppsjef i Allente. Foto: Allente
Ove Fredheim er administrerende direktør i Telenor Group Holdings og styreleder i Allente Group. Foto: Telenor

– Det har vært helt fantastisk å lede først Canal Digital, så Allente, gjennom sammenslåingen. På kort tid har Allente etablert seg som en nordisk TV-gigant med over én million fornøyde kunder, sier Bjørn Ivar Moen i en pressemelding.

Bjørn Ivar Moen er ny toppsjef i Telenor Sverige. Foto: Allente

Ny Allente-sjef, Jonas Gustafsson, kommer fra stillingen som kombinert finansdirektør og driftssjef. Før det har han vært blant annet administrerende direktør for Viasat Consumer Norden, samt fungerende administrerende direktør for NENT Group Sverige.

Stadig endring

– TV-bransjen er i stadig endring, og jeg er veldig fornøyd med den posisjonen Allente har tatt i det nordiske markedet på så kort tid. Vi vokser raskere enn markedet på bredbånds-TV i Sverige, slår salgsrekorder på OTT-produkter i Danmark og har blant de mest fornøyde kundene i Norge, sier Jonas Gustafsson i pressemeldingen.

Blant de mest fornøyde kundene i Norge

Ove Fredheim, administrerende direktør for Telenor Group Holdings og styreleder for Allente Group, uttaler:

– Bjørn Ivar Moen og Jonas Gustafsson har gjort en fantastisk jobb dette første året med det nye selskapet. Når Jonas nå tar over vet jeg at han kommer til å fokusere både på den pågående driften og vekstmulighetene.

Helge Øien er ny finansdirektør i Allente. Foto: Allente

Fra 1. september overtar Helge Øien som finansdirektør i Allente etter Jonas Gustafsson. Han kommer fra samme stilling i Telenor Myanmar, og har tidligere vært en del av Telenor Groups finansavdeling.

Allente tilbyr som nordisk TV-distributør løsninger via både satellitt og bredbånd til over en million kunder i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Nylig ble det kjent at selskapet har inngått et eksklusivt partnerskap med TV 2, som innebærer at puber og restauranter som vil vise sportssendinger fra TV 2 må ha en avtale med Allente.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2021, som ble distribuert 30. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS