FØRSTE DISTRIBUTØR PÅ APPLE TV

– Det er viktig for oss å være tilstede der kunden ønsker å være. Det er en god del som bruker Apple TV, og vi er stolte av å være først ute her.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Marius Bjerke, direktør for produktutvikling i Canal Digital satellitt.

Onsdag 2. november gjør selskapet store deler av sin kanalportefølje tilgjengelig i en egen app i Apple TV, tilgjengelig fra og med fjerde generasjon av denne.

– Vi er den første norske distributøren som er tilgjengelig på Apple TV, sier Bjerke.

Innovasjonene vi gjør er for å være en naturlig del av mediehverdagen også i fremtiden

Telia har nettopp lansert et tilsvarende produkt i Sverige og Danmark, i USA er det flere aktører som samler kanaler i én pakke.

– Nå ligger vi tilgjengelig i Apple TV, side om side med blant annet TV 2 og NRK. Disse kanalene er også tilgjengelige i Canal Digital-appen, og hos oss er det mulig å zappe seg gjennom innhold fra flere innholdsleverandører, sier Bjerke.

Canal Digital satellitt har også laget en egen app for Samsung, som kan brukes på deres TVer fra 2013 og nyere.

– Om ikke lenge legger vi til visning av direktesendte kanaler i Samsung-appen. Hvis du har en TV stående et annet sted i huset enn der du har satellittdekoderen vår, får du både med Samsung-appen og Apple TV enkelt tilgang til vårt innhold, sier Bjerke.

Canal Digital-innholdet i Apple TV og Samsung-appen er en del av satellittabonnementet deres.

Krever satellitt-abonnement

– Strømmetjenestene speiler pakken kundene abonnerer på, og gjør at de kan se innholdet på flere plattformer, sier kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen.

– Vi ønsker at kundene våre skal få tilgang til alt, og hos oss blir det dessuten rimeligere, sier Bjerke.

– Vil ikke mange ta med seg den lille Apple TV-boksen på hytta, hvis de har internett der, i stedet for å skru opp en parabolantenne?

– En del vil nok gjøre det, men satellittboksen vil fortsatt være inngangsbilletten. De fleste er glad i satellittabonnementet sitt, dette har mange fordeler med høy kvalitet på lyd og bilde. Vi håper vi med en sterkere strømmetjeneste blir interessante for dem som ikke har parabol i dag, sier Bjerke.

– Gjenspeiles de nye tjenestene deres i et økt antall abonnenter?

– Vi har en nedgang i antall kunder, og innovasjonene vi gjør er for å være en naturlig del av mediehverdagen også i fremtiden, sier Pettersen.

Bjerke innrømmer at han ble positivt overrasket da de begynte å teste ut Canal Digital-appen i Apple TV.

Rask zappeopplevelse

– Dette er en kraftfull boks, og den gir en god opplevelse. Vi tror dette blir en sterkt multiromprodukt, for dem som ønsker seg enklere tilgang på TV nr. 2 i huset. Det er sikkert også mange som også vil ha den på TV nr. 1, sier Bjerke.

I Apple TV strømmer Canal Digital i 720p, 5 Mbit/s. Ved lansering ligger cirka 60 prosent av kanalene i HD.

– I januar er vi nok oppe i 90 prosent. På filmer strømmer vi opp i 8 Mbit/s, i full HD. Vi koder mye av innholdet selv, for å få kontroll på tjenesten, sier produktutviklingssjef Kristian Hesthaug.

Det meste av innholdet kundene kjenner fra Go-appen de i dag kan bruke i satellittmottakeren, på datamaskiner, nettbrett og mobiltelefoner, vil allerede ved lansering være tilgjengelig i Apple TV.

– Siden i mai har vi lansert 24 nye kanaler i HD, og er nå oppe i 60 HD-kanaler. Vi har blant annet fått inn Viasats premium sportstilbud, Viasat 4 og TV3 i HD, samt alle distriktskanalene fra NRK. I strømmetjenesten vår er tilbudet økt med 13 nye kanaler, tolv av dem i HD. I appen vår tilbyr vi 51 direktesendte kanaler, 48 av disse kan du ta inn utenfor hjemmet. Ukesarkivet teller nå 22 kanaler, og flere er på vei inn. Vi har også over 17.000 titler i vår arkivtjeneste, det er mer enn både Netflix og Viasat, sier Pettersen.

Powered by Labrador CMS