Allentes montør setter opp en Zyxl-antenne på 25x25 centimeter på veggen hos bredbåndkundene. Foto: Allente

ALLENTE TILBYR TRÅDLØST BREDBÅND

– Våre TV-kunder vil nok sette pris på at vi kan tilby en stabil og robust bredbåndsløsning, sier norgessjef Svein Erik Santiago Davidsen i Allente.

Publisert Sist oppdatert

I tjenesten «trådløst bredbånd» kommuniserer en fastmontert utendørsantenne hos kunden med en basestasjon i Telenors mobilnett, i 4G eller 5G etter hvert som dette bygges ut.

Norgessjef Svein Erik Santiago Davidsen. Foto: Allente

– Allente er resultatet av fusjonen mellom Canal Digital og Viasat Consumer, og vi er representert i mange markedssegmenter i hele Norden. Bredbånd skal sikre eksisterende kunder, men også rekruttere nye, sier norgessjef Svein Erik Santiago Davidsen til fagbladet Elektronikkbransjen.

25x25 cm

– Bredbånd og TV passer som hånd i hanske, kanskje spesielt for våre parabolkunder som trenger en stabil og robust bredbåndsløsning, sier Davidsen.

Kunden får ikke selv kople opp utstyret, men montering er inkludert i abonnementet. Antennen, som er drøyt 25x25 centimeter og snaut 6 cm dyp, settes på veggen og koples til en antennemottaker inne, som igjen koples til ruteren som følger med. Hvis man foretrekker å bruke en annen ruter, kan denne koples direkte til antennemottakeren via den gule WAN-porten.

Bredbånd og TV passer som hånd i hanske

Norgessjefen tror løsningen ville være aktuell både hjemme og i fritidsboliger, men siden produktet er fastmontert kan man ikke flytte det frem og tilbake.

10, 30 og 60 MB

– Mange foretrekker nok å få en liten antenne på 25x25 centimeter på veggen, i stedet for å grave og foreta store investeringer for å få lagt fiber inn til huset. Mange har både 100 og 500 MB hjemme, men en vanlig privathusholdning har svært sjeldent behov for så store hastigheter. Hastighet koster penger, og de produktene vi har tatt frem er tilpasset normale husholdningers behov, sier Davidsen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Også Allentes parabolkunder får gratis montering i abonnementet. Foto: Allente

Allente tilbyr hastighetene 10, 30 og 60 MB. Tilknyttet en TV-pakke har prisen vært 490 kroner for den laveste hastigheten sammen med en basis TV-pakke, eller 850 kroner som pakkepris. I løpet av oktober vil Allente begynne å selge bredbåndspakker også til dem som ikke er TV-kunder.

– Vi har rullet fast tråløst bredbånd først ut i Norge. En av fordelene ved å være en nordisk aktør, er at man kan prøve ut ting i ett land før lanserer det i de andre, sier Davidsen.

Sniklansering

Han understreker at bredbåndsløsningen deres er noe helt annet enn med det man får med en mobiltelefon. Antennen og ruteren Allente tilbyr er av merket XyXEL, som også Telenor bruker på sin løsning. Utstyret fungerer både på 4G og 5G, og vil automatisk velge raskeste hastighet.

– Hvordan går det med Allentes tillyste satsing på den norske detaljhandelen?

– I juni og juli hadde vi en sommerkampanje i butikkene som var i gang igjen etter koronaen, og det fikk vi gode resultater på. I høst har mange butikker fokusert på skolestart, men vi har store forventninger til høsten. Det vi ser er at salget i detaljhandel og hos vår egen kundeservice er stort, og det skyldes nok at folk ønsker å snakke med noen i kjøpsøyeblikket, sier Davidsen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2021, som ble distribuert 11. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS