Canal Digital sikret fortsatt TV2-distribusjon

Canal Digital Norge har inngått kontrakt med TV2 om retten til å distribuere TV-kanalen eksklusivt via satellitt i to nye år fra 9. oktober 2005.

Avtalen mellom Canal Digital Norge og TV2 regulerer eksklusiv satellittdistribusjon av TV-kanalen TV2 og TV2-Zebra.

Viasats og MTGs ledelse mener partene har sett bort fra konkurransepolitiske aspekter i denne saken.

– Vi er svært glade for å ha sikret retten til fortsatt å distribuere TV2. I dag har Canal Digitals kunder TV2 i grunnpakken. Det ønsker vi fortsatt å tilby. Derfor var det viktig for oss å vinne denne anbudskonkurransen,” sier administrerende direktør Stig Eide Sivertsen i Telenor Broadcast Holding AS.

– Vi mener TV2 og Telenor ser helt bort fra de konkurransemessige signalene som er gitt fra Stortinget, sier MTGs norske sjef Hein Espen Hattestad til Dagens Næringsliv i en kommentar til saken. Stortinget sluttet seg i vår til en innstilling fra Stortingets kulturkomite, der det blant annet heter: ”Ved at kun Canal Digital og ikke Viasat, som er Canal Digitals eneste konkurrent på parabol får distribuere TV2 til sine abonnenter, har Canal Digital på får år fått en dominerende stilling på satellittmarkedet i Norge. Komiteen mener det er et problem for konkurransen.”

Så langt tilbake som 1997 klaget Viasat saken inn for norske konkurransemyndigheter og til EFTAs overvåkingsorgan ESA. Siden da har Viasat og MTG ventet på en avgjørelse.

– Saken er ikke endelig avklart ennå. Vi ventet at det skulle komme en avgjørelse i våres, men vi tror at den nå vil komme i løpet av kort tid, sier Erik Z. Børresen, som er adm. direktør i Viasat AS.

– En av årsakene til at det er viktig med eksklusiv distribusjon er at Canal Digital i svært liten grad eier egne kanaler, slik noen av konkurrentene våre gjør, sier Stig Eide Sivertsen i en kommentar til saken.

I dag har Canal Digital 875 000 nordiske parabolkunder. De norske husstandene vil nå fortsette å ha TV2 i sin grunnpakke.

Powered by Labrador CMS