FOLKET VIL HA HD

Canal Digital har solgt 150.000 HD-bokser. – Norske TV-seere vil ha kvalitets-TV.

Det sier administrerende direktør Svein Erik Davidsen i en pressemelding.

Siden Canal Digital begynte å levere innhold i HD-kvalitet til sine TV-seere i fjor, har selskapet solgt over 150.000 bokser i Norge til sine kabel- og satellittkunder. Selskapet har ikke tall for hvor mange HD-bokser som er solgt til kabel- og satellittkunder, men av selskapets en million kunder er cirka halvparten på hver plattform.

I sommer sendte Canal Digital både fotball-EM og sommer-OL i HD for første gang. I følge meldingen fikk dette kundene til å løpe til radio og TV-handlerne.

– Fra fotball-EM startet og til nå er det solgt over 50.000 HD-bokser fra Canal Digital. Det er liten tvil om at store idrettsarrangement som dette åpner øynene til folk. Sammen med lanseringen av Norges første HD-kanal, TVNorge HD, har dette sørget for en HD-eksplosjon, sier Davidsen.

Han mener nordmenns interesse for HD er unik i Europasammenheng.

– Norge er helt klart på HD-toppen. Det er all grunn til å anta at nordmenn nå er ledende i Europa når det gjelder å se på HD-sendinger, sier Davidsen.

Den 3. desember lanseres BBC HD for første gang til europeere utenfor Storbritannia. I tillegg har Canal Digital disse kanalene i HD-porteføljen:

Discovery-HD, Eurosport-HD, SVT HD, National Geographic HD, Canal+ Film HD og Sport HD, Sivler HD, Woom HD, The History Channel HD. Kanalene finnes både på kabel og parabol.

Powered by Labrador CMS