TIVO-BOKSER FRA CANAL DIGITAL

– Norske TV-seere forventer en ny generasjon PVR-bokser. Amerikanske Tivo er verdensledende med en genial brukervennlighet.

Det sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital Norge. Canal Digital inngikk i høst avtale med Tivo om levering av tjenester til avanserte dekodere med opptaksfunksjon (Personal Video Recorder, PVR). Canal Digital får eksklusiv rett i en periode for dekodere med Tivo-tjenester i Norge, Sverige, Danmark og Finland. I slutten av mars blir det avklart om avtalen skal være gjeldende. I så fall kommer de første Tivo-boksene på det norske markedet i 2012.

Posisjonen til Tivo i USA fikk fagbladet Elektronikkbransjen bekreftet i samtale med amerikansk journalist vi delte drosje med under CES i Las Vegas. Han refererte til et TV-program han hadde på sin Tivo, og at han måtte ”tivo” et program.

– Vi ser at PVR-markedet i Norge er modent. For oss som TV-distributør er det viktig å tilgjengeliggjøre innholdet, gjøre TV-seeingen inspirerende. Her er Tivo verdensledende, sier Andreas Røkke, markedsdirektør i Canal Digital Norge.

– Hva er forskjellen på en Tivo og dagens Canal Digital-bokser?

– Tivo lærer TV-seerne og kjenne på en helt annen måte. Den lærer ditt TV-konsum og gir deg anbefalinger på bakgrunn av dette, både fra TV og internett. Faktisk tar den automatisk opp serier og program den tror du vil se, sier Pettersen.

Med Tivo får man også anbefalt klikkevideo, og det skal være enkelt å leie filmer og TV-serier med boksen.

Per i dag opererer Tivo med et internminne på en terrabyte i sine bokser, det er ennå ikke avklart hvor stort minne det blir i boksene som eventuelt kommer på det norske markedet.

– For tiden ser vi på hvordan vi kan tilpasse Tivo til det nordiske markedet, på hvilke lokale tjenester vi kan legge inn i boksen. Vi samarbeider nært med Virgin, som nylig lanserte Tivo i England. I slutten av mars vil det avklares om det er grunnlag for å lansere Tivo på det nordiske markedet i regi av Canal Digital, sier Pettersen.

Canal Digital er eid av Telenor. Et annet Telenor-selskap, Conax, leverer krypteringsløsningen til Tivo.

– Som TV-distributør er vi fokusert på innhold, vi har lagt vekt på kvalitet - spesielt i HD. Nå ser vi at vi må tre inn med en ny generasjon på PVR-mottaker for å tilgjengeliggjøre innholdet i større grad. Stadig mer av TV-seingen er tidsforskjøvet, og her er Tivoen genial, sier Pettersen.

Powered by Labrador CMS