Apple iPod Nano

Pressemelding fra Apple 13. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

iPod Nano

Fullstendig renanovert

Design: Ny kropp. Samme sjel.

Kun 5,4 mm tynn - og på størrelse med et kredittkort - er den nye iPod nano den tynneste iPod-en noensinne. Multi-Touch-skjermen på 2,5 tommer er nesten dobbelt så stor som skjermen på forrige iPod nano, slik at du kan se mer av musikken, bildene og videoene du elsker. Praktiske knapper lar deg kjapt starte, stoppe og bytte musikk, eller justere volumet. Den lekre, nye designen i anodisert aluminium gjør iPod nano til en fryd for både øyet og øret. Og iPod nano ville ikke vært iPod nano om den ikke var tilgjengelig i alle de flotte fargene som det er så vanskelig å velge mellom.

Musikk for dine ører.

Trykk for å spille favorittsangene dine. Eller hele album. Eller alt av en bestemt artist. Naviger deg gjennom samlingen etter sjanger eller komponist. Bla gjennom musikken din: albumbilder ser strålende ut på den større skjermen. Eller hvorfor ikke la iPod Nano sette tonen? Hvis du rister litt på den, velger den en tilfeldig sang fra musikbiblioteket ditt.

Genius. Din personlige DJ.

Tenk deg at du lytter til en sang du elsker, og du har lyst til å høre andre sanger som ligner. Trykk på Genius. Genius finner andre sanger på iPod nano som passer godt sammen, og lager en Genius-spilleliste for deg. Hvis du vil ha flere sangkombinasjoner du aldri ville ha tenkt på selv, oppretter du Genius-mikser i iTunes og synkroniserer de du liker til iPod nano. Deretter trykker du på Genius-mikser og gjenoppdager sanger du ikke har hørt på en stund – eller finner musikk du ikke en gang husker at du hadde.

Video

Nå kan du se episoder av TV-serier, storfilmer fra Hollywood, gratis videopodcaster og filmer på iPod nano. Se dem på en 2,5" stor widescreenskjerm med Multi-Touch. Trykk for å spille av, spole fram og tilbake og sette på pause. Med iPod nano har du tilgang til litt underholdning når - og hvor - du vil.

Bluetooth-teknologi

Musikkopplevelsen blir enda bedre nå som nye iPod nano har innebygd Bluetooth 4.0. Det er en lek å koble den sammen med Bluetooth-kompatible hodetelefoner og høyttalere. Uten ledninger som kommer i veien er det også enda enklere å trene med iPod nano. (Ledninger som vikler seg rundt vekter er historie.) Og hvis du setter deg i en bil med Bluetooth-stereoanlegg, er iPod touch klar til å fortsette der du stoppet. Uten å miste takten.

Radio

M-radioen holder deg oppdatert på det som skjer – sport, nyheter, debattprogrammer – eller hva som helst annet du liker å høre på. Bare koble til øretelefonene og trykk for å se kontrollene. Flytt på radiobryteren for å bytte kanal. Trykk for å lagre favoritter. Må du ta en pause? Med Direktepause går du ikke glipp av noe. Bare trykk for å sette en sang eller et program på pause, og trykk igjen for å fortsette. Du kan spole tilbake inntil 15 minutter, og i det minste lære deg tekstene på sangene du synger i dusjen. Eller også spole framover for å ta igjen en direktesending.

Lightning-kopling

For å gjøre iPod nano tynnere måtte det et dristig trekk til: å erstatte 30-pinners Dock-tilkoblingen med noe nyere, smalere og bedre. Den kalles lightning, og er betydelig mer robust enn 30-pinnerstilkoblingen. Den er også reversibel, så det er umulig å sette inn kabelen feil vei. Hvis du har et tilbehørsprodukt til iPod nano som trenger tilkoblingen med 30 pinner, kan du fortsatt koble det til iPod nano ved hjelp av Lightning-til-30- pin-adapteren (selges separat). Men siden mer og mer tilbehør benytter seg av mulighetene for trådløs tilkobling via Bluetooth, blir kabler mindre og mindre viktig.

Bilder

Ta med deg noen tusen bilder, slik at du kan dele dem med andre, uansett hvor du befinner deg. Den større skjermen på nye iPod nano er perfekt for visning av bilder. Knip og zoom, og bevis for kollegene dine at du faktisk smiler (ikke hyler) på bildet der du er på vei ned løypestrengen i Italia. Eller le av den sære sovestillingen til hunden din. Fordi på toppen av alt det andre iPod nano kan, er den også et perfekt lite fotoalbum.

Podcaster

Sjansene er gode for at det finnes en lyd- eller videopodcast om så og si alt du interesserer deg for. Og du kan lytte til og se på den på iPod nano. Bla gjennom podcaster fra podcastkatalogen i iTunes. Og når du finner en (eller flere) du er interessert i, kan du begynne å abonnere. Da går du aldri glipp av en eneste episode. Og det beste av alt? Tusenvis av dem er gratis.

Pris: 1.300,-

Powered by Labrador CMS