Apple iPod touch

Pressemelding fra Apple 15. juli 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple lanserer tidenes beste iPod touch

Nye farger, A8-chip, 8 megapikslers iSight-kamera og Apple Music

I dag lanserte Apple tidenes beste iPod touch og røpet at samtlige iPod-modeller vil komme i nye farger, inkludert stellargrå, sølv, gull, rosa og blå. Den lille, bærbare iPod touch er utstyrt med et nytt 8 megapikslers iSight-kamera for vakre bilder, et forbedret FaceTime HD-kamera for enda bedre selfier og Apples A8-chip med ti ganger så rask grafikkytelse for en mer oppslukende spillopplevelse. En M8 koprosessor for bevegelse gjør den også til en enda bedre aktivitetsmåler. Den nylanserte Apple Music-tjenesten gir medlemmene tilgang til utvalgte spillelister fra de dyktigste musikkekspertene som finnes rundt om i verden. De kan holde seg oppdatert på musikkultur med verdensdekkende sendinger døgnet rundt fra radiostasjonen Beats 1, og på Connect kan de kommentere eller like bilder og videoer som er tatt av favorittartistene deres bak scenen.

«iPod touch gir kunder over hele verden tilgang til Apple Music, App Store og iOS, som er verdens mest avanserte mobilplattform, fra kun 2 090 NOK, sa Greg Joswiak, markedsføringsansvarlig for iPhone, iPod og iOS hos Apple. «Store forbedringer som A8-chipen og iSight-kameraet med 8 megapiksler gir kundene en helt ny spillopplevelse, og de kan ta enda bedre bilder og få enda større glede av favorittmusikken sin, TV-programmer og filmer.»

Med A8-chipen, som er den samme chipen som i iPhone 6, kan brukerne la seg oppsluke av spennende spill i timevis, uten at batteriet må lades. iPod touch har blitt en av verdens mest populære spillenheter. Retina-skjermen på fire tommer og den store samlingen av spilltitler tar brukeren til nye høyder med en utrolig grafikkytelse og tusenvis av spill som er optimalisert for Metal. Avanserte iSight- og FaceTime HD-kameraer gjør at eiere av iPod touch endelig får gleden av populære funksjoner som sakte film og bildesekvenser når de tar flotte bilder og videoer av små og store hendelser i hverdagen. Tre ganger så rask trådløsteknologi gjør det enkelt for kundene å laste ned filmer og TV-programmer og holde kontakten med venner og familie via FaceTime.

App Store på iPod touch er tilgjengelig i 155 land og gir brukerne tilgang til 1,5 millioner apper fordelt på 24 kategorier. Med iPod touch kan du ha med deg hele musikksamlingen din i lommen. iTunes har verdens største musikkatalog, og Apple Music gir kundene tilgang til Beats 1, som er en banebrytende strømmetjeneste for musikk. I tillegg til Apples aller første direktesendte radiostasjon får artister og fans mulighet til å kommunisere direkte med hverandre på Connect. Apple Music er tilgjengelig på iPod touch gjennom Musikk-appen. Brukerne inviteres først til en tremåneders prøveperiode, og deretter koster medlemskapet 99,00 kroner i måneden. Det finnes også et familieabonnement som opptil seks personer kan dele for kun 149,00 kroner per måned.

iPod touch leveres med iOS 8 og et utvalg kraftige, innebygde apper. Send et ubegrenset antall tekst- og videomeldinger med iMessage over det trådløse nettverket, rediger bildene dine raskt med Bilder-appen, og få god oversikt over egen trening og helse med Helse-appen. Med Familiedeling kan opptil seks familiemedlemmer dele kjøp fra iTunes, iBooks og App Store samt bilder og kalendere. Foreldre kan også opprette Apple ID-er for barna, og de kan bruke funksjonen Spør om kjøp, som gjør at barna må ha foreldrenes tillatelse for å kjøpe noe.

Priser og tilgjengelighet

Nye iPod touch koster fra 2 090 NOK for modellen på 16 GB, 2 590 NOK for modellen på 32 GB og 3 090 NOK for modellen på 64 GB. Hele iPod-serien kommer i fem nye farger og er tilgjengelig fra i dag av på Apple Online Store, i Apple-butikker og hos Apple-autoriserte forhandlere. For første gang er iPod touch tilgjengelig i en modell på 128 GB for 3 990 NOK i Apple Store-butikker og på Apple Online Store, samt som (PRODUCT)RED. iPod touch krever forbindelse til trådløst nettverk eller Mac eller PC, samt USB 2.0-port, Mac OS X versjon 10.7.5 eller nyere, Windows 7, Windows 8 eller nyere og iTunes 12.2 eller nyere. Enkelte iPod touch-funksjoner krever Apple ID.

Powered by Labrador CMS