EURONICS OG EEL KJØPER SAMMEN

Euronics Norge har inngått samarbeid med svenske Appliance Group EEL om felles innkjøp av hvitevarer og småelektriske produkter.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en viktig avtale på vegne av våre mange lokale forhandlere som konkurrerer i et beintøft marked for hjemmeelektronikk, sier administrerende direktør Kenneth Baltzersen i Euronics Norge i en pressemelding.

Euronics Norges 64 butikker får tilgang til EELs varelager på 50.000 kvadratmeter i Ørebro.

– Med vår lokale tilstedeværelse og personlige service, er vi en viktig del av et tøft norsk elektromarked. Gjennom samarbeidet med EEL, og deres mange tusen varelinjer til konkurransedyktige betingelser, skal vi få bedre betingelser som våre kunder vil nyte godt av, sier Baltzersen i meldingen.

Samarbeidet med Euronics Norge gjør dette til den største hvitevareaktøren i Skandinavia

Han bekrefter overfor fagbladet Elektronikkbransjen at kjeden ser på mulige samarbeidskonstellasjoner når det gjelder brunevarer, slik at de også kan hente disse fra lager i Sverige.

Baltzersen mener det er en fordel at EEL og Euronics Norge er organisert på samme måte, med lokalt eide forretninger og en forhandlereid kjedestruktur.

Elon og Elkedjan

Både Euronics Norge og EEL er medlem av Euronics ltd., som er representert i 31 land og har en årlig omsetning på 140 milliarder kroner gjennom 11.000 butikker. EEL har en omsetning ut av butikk på nærmere tre milliarder kroner.

– EEL består av kjederne Elon og Elkedjan, med over 420 butikker over hele Sverige. Samarbeidet med Euronics Norge gjør dette til den største hvitevareaktøren i Skandinavia, sier Baltzersen.

EEL er en forkortelse for Elon Elkjedjan Logistic, og EEL AB ble etablert i 2004 i Örebro som et samarbeid mellom Elon Svenska AB og Svenska Elkedjan AB. Eierselskapet EEL Holding AB ble etablert i 2007, og eies av selskap tilknyttet kjedene Elon og Elkedjan.

– Avtalen med Euronics er et første skritt. og vi gleder oss til samarbeidet. Men vi er ikke fornøyd med det; større lager og ekspansjon skal gjøre EEL til en sterk aktør i det nordiske markedet, sier administrerende direktør Christer Larsson i EEL AB i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS