DANSKE TEKNOLEKER FOR JENTER

Det danske selskapet Smartgurlz har som mål å lære jenter teknologi gjennom koding, og lanserer en Segway for Barbie-dukker.

Publisert Sist oppdatert

Grunnleggeren av selskapet er selv mor, og savnet et verktøy som gir jenter lyst til å leke med teknologi og programmering. Når hun i tillegg samler på Barbie-dokker, så ble resultatet Siggy Scooter, eller rett og slett en Segway for Barbie-dokker.

Brukes i skolen

– Vi har fått enormt oppmerksomhet rundt produktet vårt. Ikke minst fordi det kun er tilegnet jenter. Vi har tydeligvis funnet en god kombinasjon, nemlig noe jentene vil leke med, og som må programmeres, sier Jesper Nissen fra Smartgurlz. Selve produktet er en selvbalanserende ståhjuling for Barbie-dokker. Det er utviklet en applikasjon som gjør at ståhjulingen programmeres med hjelp av et nettbrett. Den kan gå fremover, bakover, snu i sirkler eller stoppe opp.

Det var viktig for oss at jenter føler at produktet er tilpasset de. Derfor leveres med dukker tilpasset forskjellige kulturer

– Brukeren kan kode Scooteren slik at den for eksempel går 50 centimeter frem, deretter i en sirkel med radius 20 centimeter, 1 meter bakover og stopper, sier Nissen. Produktet er allerede i bruk på flere danske skoler, og i følge Nisse får de meget gode tilbakemeldinger. Selve utviklingen har foregått i Danmark, med støtte fra blant annet Dansk Innovasjon, mens produktet er produsert i Kina. Kommunikasjonen mellom nettbrettet og ståhjulingen skjer via blåtann.

Tilpasset alle kulturer

– Det var viktig for oss at jenter føler at produktet er tilpasset de. Derfor leveres med dukker tilpasset forskjellige kulturer. Vi har svarte, hvite og sågar en muslimks dukke med hijab, forteller Nissen. Det er jenter som er hovedmålet av brukere, men Nissen forteller at gutter også synes Siggy Scooter er morsom. Produktet er allerede i salg, også i Norge. Prisen er 1.000 kroner inkludert ståhjuling og dukke.

Powered by Labrador CMS