Bildegjenkjenningssystemet kjenner igjen korken på flasken. Foto: Jan Røsholm

DEN SMARTE ØLÅPNEREN

At alle produkter blir smarte og tilkoblet nett er et mantra. Nå er det lansert en smart ølåpner.

Publisert

Tingenes internett har gitt oss en mengde nye og spennende produkter, og dette er trolig bare begynnelsen. Det er vært mye snakk om førerløse biler, smarte hjem og digitale assistenter, og dette vil med stor sannsynlighet påvirke våre liv fremover. Nå er det lansert en smart ølåpner, som vet hva, hvor mye og med hvem du drikker øl. Om den vil revolusjonere verden, vil tiden vise.

Hva og hvor mye

Den smarte ølåpneren har fått navnet Wecheer, og gründer Karim Choueiri er en ung mann med glimt i øyet.

– Se på nettadressen vår, www.wecheer.io . Dette ordspillet måtte vi bruke når vi lanserer verdens første smarte øljekk, sier Choueiri.

Karim Choueiri fra det sveitsiske selskapet Wecheer har lansert en smart flaskeåpner. Foto: Jan Røsholm.

Ølåpneren lanseres til sommeren, men ble vist frem for første gang på CES-messen i Las Vegas i januar. Ølåpneren støtter både trådløse nettverk og blåtann, og leveres selvfølgelig med en egen app. Ifølge gründeren er hele poenget at øldrikking er sosialt, og bør deles med venner og kjente.

– Når jeg tar en flaske øl, sender åpneren automatisk melding til vennene mine om hvor jeg er, og hvilken type øl jeg drikker, sier han.

Åpneren er tilkoblet en egen app, som oppdateres.

– Wecheer gjør at du ikke trenger å bruke telefonen din hele kvelden, for å holde kontakten med venner, sier han

Avansert bildegjenkjenning

Det åpnes 25.000 flasker med øl hvert sekund i verden, så dette har vi tro på. Og øl er best på flaske

Ved bruk av bildegjenkjenning vil ølåpneren identifisere korken, og type øl. Den vil på en egen «ølvegg» liste opp alle de ulike øltypene som er drukket i løpet av en kveld. Det er i dag lastet opp over 300 ølmerker, som åpneren vil kunne kjenne igjen. Det kan også lastes opp egne merker. De mest kjente brusmerkene er også lastet inn.

– På ølveggen i appen vil du neste dag kunne gjenskape hele kvelden, om hukommelsen skulle svikte litt, sier Choueiri.

Ifølge ham er det et stort marked for en smart ølåpner, til tross for at det finnes ølbokser også.

– Det åpnes 25.000 flasker med øl hvert sekund i verden, så dette har vi tro på; markedet er stort nok. Og øl er best på flaske, sier han.

På mobiltelefonen eller datamaskinen får du oversikt over hvor mange flasker du har åpnet, og hvor det skjedde. Foto: Jan Røsholm.

Wecheer lades via mikro-USB og en lading skal holde til å åpne 500 flasker. Prisen for den smarte ølåpneren vil være rundt 550 kroner.

Ideell for bartendere

Gründeren ser for seg bartendere som en stor kundegruppe. Med denne åpneren og appen, så vil det være enkelt å se dagen etter hvor mange og hvilke typer øl som er solgt. Produktet vil først bli tilgjengelig i Mexico, Columbia, Spania og Vietnam, samt på nettet. På spørsmål om hvorfor akkurat disse landene, var svaret kontant:

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2019, som ble distribuert 10. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Her drikkes det mye øl!

Powered by Labrador CMS