Ixion Maestro

Pressemelding fra T-Radio 20. november 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Lyden av Tandberg i ny drakt

Det norske selskapet T-Radio produserer i disse dager en banebrytende nykommer innenfor hifi 2.0-segmentet i Tandbergs tidligere lokaler på Notodden. Multirom-lydsystemet IXION er norskprodusert, av svært høy kvalitet og forenkler tilgang til kvalitetslyd i alle rom – for hele familien. – Dette er den mest ambisiøse satsningen innen high-end forbrukerelektronikk i Norge i nyere tid, sier gründeren Tom Austad.

Tom Austad har jobbet i tre år med utviklingen av lydsystemet IXION. Han kommer blant annet fra Tandberg, og har utviklet et banebrytende og forenklet multirom-lydsystem basert på en unik teknologi og en åpen plattform. Lydanlegget omtales som en solid konkurrent til Geneva, Bose og Sonos.

– Vi har først og fremst hatt fokus på kvalitet og forenkling. Det skal ikke være komplisert å få tilgang til lydkvalitet. Med dagens teknologi og nye medievaner, trenger vi ikke lenger mange ledninger, oppkoblinger og komponenter for å få tilgang til kvalitetslyd, sier Austad. Vi har også vært opptatt av å få frem den norske kvaliteten i alle ledd. Systemet er utviklet av blant andre tidligere Tandberg-ingeniører, og Bård Eker står bak designet. Hele komponenten produseres ved Tandbergs tidligere fabrikklokaler på Notodden, fortsetter Austad.

Lyd i verdensklasse

IXION MAESTRO, som det første produktet i IXION-serien heter, spiller av både FM og digitalradio (DAB/DAB+).  Lydanlegget er bygget på en helt unik teknologi som gjør brukeren uavhengig av andre komponenter. Du kan allikevel spille av musikk fra  Spotify, Wimp og Tunein applikasjoner. Og hvis det er i husstanden er det enkelt. IXION MAESTRO muliggjør avspilling fra flere brukere på samme tid.

Den kan også fjernstyres fra mobil eller nettbrett, sier Austad. Dersom husstanden består av flere, kan man styre lyd og bruk fra egne profiler fra samme anlegg. Ved flerbruk kreves det en eller flere høyttalere. Dersom husstanden ønsker et flerbrukssystem, gjøres det veldig enkelt. Det er ikke et komplisert rigg, flere ”bokser” av ledninger og tilkoblinger. En høyttaler kan plasseres i et rom, settes i stikkontakten og defineres kun med ett klikk fra hoved-displayet, forklarer Austad som en illustrasjon på forenkling og reduksjon av komponenter i hjemme.

Tom Austad, sier at "IXION MAESTRO-prosjektet har vært den mest ambisiøse satsningen innen high-end forbrukerelektronikk i Norge i nyere tid. Vårt mål var å produsere en hi-fi lydenhet i verdensklasse som kan fylle rommet med digital lyd fra en relativt beskjeden fysisk størrelse, fortsetter Austad.

Det har tatt tre år å utvikle systemet og få det i produksjon.

– Kvaliteten ligger selvsagt i at vi er tett på alle ledd. Vi har likevel klart å legge oss på et konkurransedyktig prisnivå sammenlignet med tilsvarende lydsystemer og dockingkomponenter, sier Austad.

Fakta

T-Radio ble etablert av Tom Austad i 2011. Selskapet er finansiert av private investorer og har fått støtte fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

T-Radio har utviklet en helt ny plattform for å strømme lyd og å distribuere lyden til andre rom i hjemmet ditt. Plattformen er bygd over Linux og Android og er en helt uavhengig plattform. Lyden distribueres til andre rom vie strømnettet i huset ditt (PLC) over T-Radio sine nyutviklede algoritmer som gjør dette mulig på en enkel og robust måte.

IXION MAESTRO styres fra smarttellefoner og nettbrett (iOS og Android). App-er kan lastes gratis ned fra AppStore og Google Play. Denne innovative og enkle måte å bruke programmet ikke bare fungerer som en full fjernkontrollen for å velge FM, digitalradio (DAB/DAB+), Spotify, Wimp, og kontrollere volum opp / ned, spille, pause, EQ-innstillinger, men også gir brukerne tilgang til å styre avspilling av hele sitt musikkbibliotek fra en DLNA-kompatibel enhet.

IXION MAESTRO har 2stk dual Klasse-D forsterkere som  produserer uanstrengt fyldig lyd og fyller rommet med høy oppløsning digital lyd gjennom 3 stk høyttalerelementer  som er spesialdesignet til IXION MAESTRO.  Digital Signal Processing (DSP) fra Analog Devices optimaliserer kontrollen av bass og diskant, slik at IXION MAESTRO yter et lydbilde som kjennetegner en betydelig større enhet. Resultatet er et massivt lydbilde med detaljert high-end klarhet, høye toner og dyp bass.

IXION MAESTRO har en stor grafisk HD farge-skjerm og en rekke tilkoblingsmuligheter, inkludert stereo RCA inngang, digital optisk inngang. 3,5mm jack inngang, 3,5mm hodetelefonutgang, antenneinngang, LAN og USB, Bluetooth og WiFi(2,4/5GHz)

IXION MAESTRO vil være tilgjengelig på Elkjøp i uke 48 og prisen ligger på ca. 9.990 kroner.

Powered by Labrador CMS