Fitbit App

Pressemelding fra Fitbit 5. juli 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Fitbit avduker en enkel vei til bedre søvnrutiner med ny  søvnoversiktsfunksjon

Samarbeider med et ledende ekspertpanel fra Johns Hopkins, Stanford University og University of Arizona om et nytt, kraftig søvnverktøy for å hjelpe deg til å forbedre din helhetlige helse.

Markedslederen innenfor “connected health and fitness”-kategorien, Fitbit, har gitt ut et enkelt, men kraftig, søvnverktøy for å hjelpe millioner av Fitbit-brukere over hele verden til å forbedre deres søvn og generelle helse.

Søvn spiller en avgjørende rolle for helse og velvære, fra å beskytte mot hjerte- og karsykdommer, diabetes og fedme til å øke nevrokognitive funksjoner, psykisk helse og levealder. Den er tilgjengelig fra i dag på Fitbit-appen (gratis) og er kompatibel med alle Fitbit-enheter som måler søvn. Fitbit sin nye søvnoversiktfunksjon hjelper deg med å finne et mer jevnt søvnmønster med:

• Personlige søvnmål basert på dine søvndataer for å oppnå optimal mengde søvn hver natt

• Tilpasset leggetid og vekkingsmål for å etablere jevn søvn

• Påminnelser for å holde tidsplanen, og en tidsplan med søvnhistorie for å kartlegge utviklingen

Disse verktøyene er de første i en serie av nye søvnfunksjoner som utvikles i samarbeid med Fitbit sitt nye panel med ledende søvneksperter som inkluderer Drs. Michael Grandner fra University of Arizona, Allison Siebern fra Stanford University og Michael Smith fra Johns Hopkins University.

Fitbit-appen er en viktig del av Fitbit sin platform – som består av selve enhetene, apper, sosiale og motiverende funksjoner, råd og personlig coaching – som stadig blir smartere og enklere å bruke med funksjoner som automatisk søvnmåling og aktivitetsgjenkjennelse. Dette gjør målingen av helse og aktivitet uanstrengt. Fitbit plattformen hjelper mennesker med atferdsendringer for å bli mer aktive, trene mer, spise smartere, måle søvn og administrere sin vekt. Mens mange mennesker forstår fordelene og viktigheten av en god natts søvn, men mange sliter ofte med å få nok søvn (7 til 9 timer) og jevnlig legge seg til samme tid hver kveld.

Ifølge Fitbit sine søvneksperter, er det å følge en konsekvent soverutine noe av det viktigste folk kan gjøre for å forbedre deres søvn.

- Hvis du stadig endrer din søvnrutine kan det ha den samme effekten som å gi deg selv jetlag fordi du stadig endrer døgnrytmen, også kjent som din interne klokke, som kan påvirke din helse og velvære negativt, sier Michael Grandner, PhD, MTR, CBSM.

- For å forbedre dine fysiske prestasjoner, psykiske helse og kognitive funksjoner, bør du sikte på å få en tilstrekkelig mengde søvn hver natt og være konsekvent på når du legger deg og står opp hver dag. Fitbit sitt nye soveoversiktsverktøy gjør det enklere for mennesker å se hvor mye søvn de trenger for å etablere en sunn rutine – dette har potensial til å hjelpe millioner av mennesker over hele verden til å forbedre deres søvn og generelle velvære, som virkelig er spennende.

Forskning har vist at nok søvn også positivt kan påvirke hvor mye du trener neste dag og er avgjørende for restitusjonen samt spiller en vesentlig rolle i kroppens evne til å reparere seg selv. I tillegg viser Fitbit-data en sammenheng mellom konsekvent leggetid og daglig aktive minutter, spesielt for brukere som går til sengs tidlig hver natt. Brukere som i gjennomsnitt sover 7 til 9 timer hver natt har også en lavere BMI (body mass index) enn de som bare sover 3 til 4 timer hver natt, mens de som er overvektige eller har fedme (BMI over 25) i gjennomsnitt sover over en time (70 minutter) mindre hver uke enn de som har en normal BMI (BMI 18.5-25).

– Det som er flott med den nye soveversiktsfunksjonen er at den ser på dine søvndataer fra Fitbiten du bruker dag og natt, analyserer den etter mønstre og skaper en personlig plan for deg. Dette er et godt eksempel på hvordan vi ønsker å gi veiledning ved hjelp av Fitbit-data for å hjelpe millioner av mennesker til å utvikle sunnere vaner og rutiner og er bare den første i rekken av nye søvnfunksjoner som vi jobber med for å hjelpe våre brukere til å bedre deres helse gjennom data og coaching, sa Tim Roberts, Executive Vice President, Interactive hos Fitbit.

Forbedrede søvnmålingsfunksjoner

Den nye søvnoversiktsfunksjonen i Fitbit-appen vil hjelpe deg å møte dine søvnmål og opprettholde et mer konsistent søvnmønster gjennom disse verktøyene:

Søvnmål: Basert på data fra din Fitbit-enhet, kan du følge appens personlige anbefalinger eller angi målet for antall timer du trenger for å oppnå nok søvn hver natt.

Leggetids- og vekkingsmålsetning: Basert på dine søvnmål og tidligere søvnoppførsel fra din Fitbit-enhet, vil appen anbefale leggetid og når du bør stå opp. Du kan tilpasse disse basert på dine personlige preferanser og tidsplan.

Leggetids- og vekkingspåminnelser: For å hjelpe deg å nå dine søvnmål og ha regelmessig leggetid samt å stå opp mer konsekvent, kan du motta push-varsling på din smarttelefon. Du kan også sette på en stillealarm på din Fitbit-enhet basert på ditt vekkingsmål.

Historiekart for soveoversikten: Mål din søvnkonsistens over tid for å finne ut om du møter dine mål eller om du trenger å justere søvntidsplanen din.

Powered by Labrador CMS