Sharp AQUOS NET+

Pressemelding fra Sharp 14. mai 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Ny strømgjerrig TV fra Sharp: Lynskarpt TV-bilde styres fra mobiltelefonen

Sharp har utviklet en nye serie smart-TVer med lynskarpt bilde, stilren design og innovative funksjoner. Sharps mobilapper erstatter ikke bare fjernkontrollen, men lar deg også streame bilder, musikk og video direkte fra telefonen til 60-, 70- eller 80-tommers HD-skjermer. Ny teknologi utviklet av Sharp gir den beste bildekvaliteten noensinne, samtidig som den er gjerrig på strømforbruket. Funksjonen "wallpaper mode" forvandler TVen til et kunstverk når du ikke bruker den som TV.

– I følge Elektronikkbransjen er over 10 prosent av alle nye TVer solgt i Norge større enn 55 tommer, og over en fjerdedel er 44 til 54 tommer. Samtidig har de siste årene vist en nedgang i salgstallene for TVer på 40 til 43 tommer. Dermed kan man, med rimelig stor trygghet, hevde at nordmenn elsker store TVer, sier Per-Martin Öhman, nordisk produktsjef i Sharp, og tillegger;

– Også smart-TVer, som kan kobles til internett og vise innhold fra blant annet smarttelefoner og nettbrett har også blitt stadig mer populært blant nordmenn. i 2012 var 2 av 3 solgte TVer en smart-TV, og halvparten av alle solgte TVer hadde 3D-teknologi. Det er tydelig at nordmenn elsker smart og stor teknologi i stuen.

Serien LE857E er Sharps nye flaggskip i kategorien AQUOS LED, med den overlegent beste bildekvaliteten og fargegjengivelsen takket være 800Hz Active motion og tredjegenerasjons Quattron 3D-teknologi som både er utviklet og produsert av Sharp.

– Vi var først på markedet med TVer på 80 tommer, og nå vil vi utvide tilbudet av 60 tommer og større. Om du vil oppleve enten en stadion- eller kino-følelse hjemme i din egen stue, kommer denne TVen til å gi deg en opplevelse av at du befinner deg der det skjer – på første parkett. I tillegg gjør den 15 millimeter tynne aluminiumsrammen at den er svært fin å henge på veggen, sier Per-Martin Öhman.

Redusert strømforbruk

En standard TV-skjerm har tre fargepiksler (rød, grønn og blå), men med Quattron-teknologien introduserer Sharp en fjerde piksel – gul – som gir bedre bildeskarphet, jevnere fargeoverganger og klarere bilde. Tilføyelsen av den gule fargepikselen medfører i tillegg en effektivisering av skjermens LED-lys, noe som innebærer en betydelig reduksjon i strømforbruket. Samtlige modeller er klassifisert som energiklasse A+.

Styr TVen med mobilen

Med den innebygde nettleseren AQUOS NET+ er internett, sosiale medier, apper, video on demand og mye mer bare få klikk unna. Og med Sharps AQUOS Remote Lite-app kan du endelig kaste fjernkontrollen til fordel for smarttelefonen. Med et klikk eller sveip bytter du kanal, justerer volumet, pauser, spoler, spiller inn og mer. Via din internett-tilkobling kan du streame bilder, musikk og video direkte til TVen i HD-kvalitet.

TVen som veggbilde

Med TVen i "wallpaper mode" kan du, også i dvalemodus, bruke den som et kunstverk eller fotoramme. Motivet velger du selv, og lysstyrken er lav, noe som ikke bare gir motivet et realistisk utseende, men også bruker minimalt med strøm. Du kan også bruke webkamera for Skype-samtaler via TVen, eller aktive 3D-briller for å oppleve filmer i 3D hjemme.

LE857E kommer til å finnes i butikkene i månedsskiftet mai/juni.

Powered by Labrador CMS