Johan Niininen, nordisk produktsjef i Pioneer & Onkyo,  ser fram til å bli en del av Aqipa-familien. Foto: Marte Ottemo
Johan Niininen, nordisk produktsjef i Pioneer & Onkyo, ser fram til å bli en del av Aqipa-familien. Foto: Marte Ottemo

AQIPA TAR OVER ONKYO & PIONEER

Den østerrikske distributøren Aqipa tar over styringen av merkevarene Pioneer, Onkyo, Integra, Teac og Esoteric i alle de europeiske markedene.

Publisert

Det østerikske selskapet Aqipa GmbH har inngått en avtale med japanske Onkyo & Pioneer Corporation om at de fra 1. oktober tar over virksomheten til  Pioneer & Onkyo Europe. Avtalen er verdt rundt 140 millioner euro målt i inntekter, og Aqipa skal styre all aktivitet når det kommer til salg, markedsføring, service, kundeservice, finansiering og distribusjon.

– Vi på det nordiske kontoret fikk en intern epost om avtalen for to uker siden, og mandag var vi i London og traff Aqipa og de som er ansvarlige, så det er gått ganske fort, sier Johan Niininen, nordisk produktsjef i Pioneer & Onkyo, til fagbladet Elektronikkbransjen. 

Han sier forhandlerne ikke kommer til å merke de store endringene når avtalen trer i kraft. 

– I Norden vil det ikke skje de store endringene, ettersom alle i teamet blir med over til Aqipa. Tanken er at ingenting skal endres, bortsett fra IT og logisitkk som kommer til å bli enda bedre for forhandlerne. Vi selv er veldig positive, jeg tror dette kommer til å bli lønnsomt for merkene som blir med over. Jeg ser ingenting negativt ved avtalen, Aqipa har et veldig godt rykte i Europa, sier han. 

Tidligere har Aqipa ikke vært representert i Norden, men selskapet jobber med mange store merkevarer som Beats og Marshall i Europa. I dag har Aqipa rundt 50 varemerker innen konsumentelektronikk og livsstilsprodukter, og på sikt håper de å se flere av disse på det nordiske markedet.

– Det nordiske teamet har nå i oppdrag å starte opp Aqipa i Norden, og forberedelsene for å trykke på knappen 1. oktober er allerede i gang. I løpet av sommeren kommer vi til å gjøre alt for at det blir «business as ususal» fra dag én, sier Niininen.

Powered by Labrador CMS