– Resultatet er nok litt overraskende for mange i bransjen, sier markedssjef Kirsti K. Berg i Euronics. Foto: Stian Sønsteng

6 av 10 kjøper julegaver for mer enn 3.000

6 av 10 nordmenn tror de kommer til å bruke mer enn 3.000 kroner på årets julegaver, viser en undersøkelse utført for Euronics.

– Resultatet av undersøkelsen er nok litt overraskende for en del aktører i bransjen, og viser at det butikken vil selge ikke alltid er det folk ønsker seg mest. Likevel er nok både spill, spillkonsoller og mp3-spillere gaver mange vil sette pris på. Vårt råd er å lodde stemningen hos den du skal kjøpe til, før du legger ut på handletur, sier markedssjef Kirsti K. Berg i Euronics i en pressemelding.

Av et representativt utvalg på 1.000 spurte i undersøkelsen, svarer så godt som ingen at de blir mest glade for spill. 2 prosent blir mest glade for spillkonsoller, mens 4 prosent sier det samme om fjorårets slager, MP3-spillere.

– Blant elektroartiklene er flatskjerm-TV den soleklare favoritten hos begge kjønn. Totalt sett oppgir en tredel at de blir mest glad for flatskjerm-TV til jul. Men også PC og kjøkkenartikler er høyt ønskede julegaver. 14 prosent oppgir at de blir mest glade for PC, mens 11 prosent sier det samme om kjøkkenartikler, sier Berg.

Undersøkelsen hun refererer til er gjennomført av Norstat på oppdrag for Euronics.

– Flest menn ønsker seg elektroartikler til jul dersom de kan velge mellom ulike kategorier. Selv om kjøkkenartikler fremdeles er populært blant kvinner, kan det være lurt å vurdere litt andre ting enn det som er egnet til bruk ved kjøkkenbenken. 29 prosent av kvinnene oppgir at de b lir mest glade for flatskjerm-TV. Det er dobbelt så mange som tilfellet er for kjøkkenartikler, sier Berg.

Årets mest ønskede julegaver:

Bøker 21 %

Elektroartikler 19 %

Sportsutstyr 17 %

De mest ønskede elektroartiklene:

Flatskjerm-tv 34 %

PC 14 %

Kjøkkenartikler 11 %

Til toppen