Salgssjef Andrè Seielstad hos LG Electronics Nordic viser GD 8080 Mini, som var en av nyhetene på messen i Barcelona.

ANDROID FOR ALLE

LG har lenge satset på designtelefoner. Denne sesongen er innhold og sosiale medier i fokus.

GD 8080 Mini og GT 540 er to av de viktigste nyhetene for årets sesong fra koreanske LG. Den sistnevnte er en Android-telefon og det er det salgssjef André Seielstad i LG Electronics Nordic AB fokuserer på.

– Android er nå blitt en tjeneste for folk flest. Vi vektlegger brukeropplevelsen og at mobiltelefonene har trådløse synkroniseringsmulighet med datamaskiner. Vi kaller dette Airsync, og den tjenesten viser vi også i telefonen GD 8080 Mini. Dette fungerer på nær sagt alle funksjoner i telefonen, sier Seielstad.

Han legger vekt på at tjenesten gir adgang til samme bokmerker som på datamaskinen. Det betyr at du kan dele innholdet på datamaskinen. Begge telefonene har berøringsskjerm.

GT 540 er en litt annerledes telefon. Den har Android-funksjonalitet. Seielstad forteller at LG nettopp har lansert telefonen GW 620 i det norske markedet. Det er den første Android-telefonen med normalt datatastatur. GT 540 blir oppfølgeren til denne telefonen.

– Vi har stor tro på dette segmentet og alt det som ligger rundt. Android vil høyst sannsynlig få et stort løft utover i dette året. I annet halvår vil vi komme med mange flere Android-modeller, sier Seielstad.

Skjermteknologi

Prada-telefonen var det første store tegnet på at LG ville presentere et eget designkonsept. Den koreanske produsenten har også vært ute med andre interessante nyheter. Som kjent presenterte LG for en tid siden den første mobiltelefonen med skjermformatet 21:9. Dette ser Seielstad på som et interessant forsøk for å teste interessen i markedet. Han er imidlertid ikke sikker på om det kommer flere 21:9-telefoner.

– I likhet med konkurrentene våre forsker vi mye på skjermteknologi. Det blir stillt enorme krav til de nye berøringsskjermene både når det gjelder brukervennlighet og gjengivelse av bilder og ikoner med tilstrekkelig lysstyrke for bruk i sollys.

LTE- dongler

I Barcelona viste LG også et utvalg av minisendere/mottakere for LTE-teknologi, såkalte dongler. Som kjent er dette en standard som er presentert i markedet, og snart kommer mobilterminaler som arbeider med denne teknologien.

– Vi ser nå på dette i det nordiske markedet. Også her vil vi vise at vi er tidlig ute. LTE-kommunikasjon har mange valgmuligheter og vi ser at systemet er meget spennende. Norge er et høyteknologimarked, og det er naturlig å være tidlig ute hos oss, sier Seielstad.

Han regner med at disse produktene vil komme på det norske markedet i løpet av første halvår. Seielstad legger vekt på at LTE vil skape nye bruksmønstre både for datamaskiner og mobiltelefoner. LG driver også omfattende utvikling og produksjon av datamaskiner. Flere av maskinene har innebygd mottaker for 3G, og Seielstad regner med at det også vil komme modeller for LTE/4G.

– Vil dere markedsføre flere datamaskiner i Norge?

– Vi er jo store både på hvitt og brunt i tillegg til mobil, og jeg utelukker ikke at vi også vil ta en større bit med datamaskiner på det norske markedet. Dette vil i så fall primært bli mini-PCer.

Android-telefonen GW620 har normalt tastatur og er nettopp lansert i Norge.
GT540 Swift er oppfølgeren til GW620. Pris: 2.300,-
GD880 Mini er i følge LG en av deres viktigste nyheter. Pris: 3.000,-
Til toppen