Borgermester Klaus Wowereit i Berlin og Dr. Rainer Hecker i gfu kunngjør at IFA skal arrangeres årlig fra 2006.

Årlig IFA fra 2006

IFA arrangeres hvert år fra 2006. Neste gang bransjen samles i Berlin, blir derfor allerede om ti måneder.

– I årene som kommer vil IFA bli en ledende internasjonal messe. Dynamikken i bransjen krever at vi nå utvider IFA og arrangerer messen årlig, sier styreleder i Gesellschaft für Unterhaltungs- und Kommunikationselektronik (gfu), Dr. Rainer Hecker, i en pressemelding.

Den første IFA (Internationale Funkausstellung) ble arrangert i Berlin i 1924. De første årene var messen årlig, mens den har hvert avholdt annet hvert år den senere tid. I følge pressemeldingen fra Messe Berlin GmbH, står hele bransjen bak avgjørelsen om å arrangere messen årlig.

- Avgjørende faktorer har vært de fundamentale endringene innen forbrukerelektronikk, med digitalisering, sammensmelting av produkter, nettverksløsninger og innhold. Utviklingstakten innen forbrukerelektronikk, IT og telekommunikasjon øker, og de tre sektorene kommer stadig nærmer hverandre. IFA er et høydepunkt for bransjen, og i fremtiden vil messen innta posisjonen som i dag innehas av ulike mindre arrangement. Forbrukerne får se nye produkter oftere, og media vil ha en viktig begivenhet å dekke hvert år. Tilsvarende messer arrangeres på årlig basis, heter det i pressemeldingen.

Til toppen