Bang & Olufsen BeoSound 5 Encore

Pressemelding fra Bang & Olufsen 25. juli 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

BeoSound 5 Encore – vinduet til din digitale musikk

Med BeoSound 5 Encore presenterer Bang & Olufsen et vindu til musikkverdenen som gir god oversikt, en engasjerende brukeropplevelse og tilgang til både 13 000 Internett-radiostasjoner og hele den digitale musikksamlingen.

Har du noen gang drømt om å slippe å lure på hvor du la fra deg favoritt-CD-en din, eller hvordan du skal kunne lytte til favorittdigitalmusikken din på noe annet enn annenrangs høyttalere? BeoSound 5 Encore er Bang & Olufsens plug-n-play-svar på et stadig økende krav i vår digitale musikktidsalder: å ha tilgang til all musikken hele tiden, uten å miste oversikten. BeoSound 5 Encore fungerer som en altomfattende lydkjerne som gir tilgang til musikken din, uansett hvordan den er lagret. Innholdet er praktisk sortert etter album, artist, spor eller favoritter, og du har alt tilgjengelig hele tiden. Dermed slipper du å lete over hele huset etter den sangen du plutselig fikk lyst til å lytte til.

En regnbue av kilder og sjangre

BeoSound 5 Encore gir enkel tilgang til mer enn 13 000 Internett-radiostasjoner fra hele verden. Med alle tenkbare sjangre og språk å velge mellom vil du alltid finne noe som passer deg – uansett hva du føler for. Kvaliteten på stasjonene overvåkes og oppdateres kontinuerlig og automatisk av Bang & Olufsen.

I tillegg til å lytte til Internett-radio, kan du med BeoSound 5 Encore bla gjennom og spille av musikk fra en rekke kilder – en tilkoblet harddisk, NAS-server, datamaskin, USB-minnepenn eller håndholdt enhet. Siden musikken støttes i tapsfri kvalitet, kan du nyte alle kvalitetene ved favorittsporene dine.

BeoSound 5 Encore er en utmerket og enkel løsning for alle som ønsker å rydde opp i den rotete CD-baserte musikksamlingen. Koble til et par høyttalere, så er du klar. Den fungerer som hovedmusikksystem og er koblet til Internett enten trådløst eller kablet. I tillegg til tilgang til Internett-radio og mulighet for avspilling av musikk fra en server eller USB-tilkoblet harddisk, kan den være et tilgangspunkt for alle dine sekundære musikkenheter.

Du kan koble opptil åtte BeoSound 5 Encore-enheter til samme server. Dermed kan du spille av ulikt musikkinnhold i ulike rom samtidig. Du slipper å krangle med familien om hva dere skal lytte til og hvor. Alle kan nyte favorittmusikken sin i rommet de trives best i, enten de foretrekker å lytte til Internett-radio eller digitale musikkfiler. Musikken er fortsatt lagret på ett sted – en såkalt multikildefunksjon.

Hjulet er oppfunnet på nytt

BeoSound 5 Encore gir tilgang til en mengde innhold på en svært organisert måte. Dette appellerer til dem som ønsker praktiske løsninger og enkel tilgang. Den er designet av Anders Hermansen, og bærer stolt den visuelle designarven fra BeoSound 5 med den unike blandingen av mekaniske, følbare elementer og et kraftig, grafisk uttrykk.

Med BeoSound 5 Encore slipper du skitne fingeravtrykk på den 10,4-tommer store helgrafiske skjermen. I stedet bruker du det magiske hjulet, som enkelt freser rundt i selv den største musikksamlingen når du snurrer det rundt.

Du kan velge å plassere BeoSound 5 Encore på veggen, bordet eller gulvet, og den passer inn i alle typer interiør. Uansett hvor i hjemmet du befinner deg – i stua, kjøkkenet eller badet – fungerer den som et vindu til musikken du vil høre på. BeoSound 5 Encore er utformet med ulike tilkoblingsmuligheter. Permanente kontakter sørger for skjult og elegant plassering av kabler, og kontakter for midlertidige enheter, som for eksempel USB-penner, bærbare spillere og hodetelefoner, er enkelt tilgjengelig under skjermen.

MOTS gir enkelhet en ny dimensjon

MOTS er fremtidens intelligente spilleliste. Når du spiller av innhold på en enhet koblet til via USB eller WLAN/LAN, genererer MOTS automatisk en spilleliste. Dermed kan du bruke tiden din på å gjenoppdage musikksamlingen, i stedet for å måtte velge enkeltspor manuelt. Dette er en rask og praktisk måte å spille musikk når du har gjester eller bare vil slappe av på sofaen. Hvis du liker spillelisten MOTS genererer, trenger du bare å lagre det opprinnelige sporet slik at du kan lytte til spillelisten når du måtte ønske.

Den patenterte MOTS-algoritmen ble første gang introdusert med BeoSound 5, og kan analysere hele musikksamlingen. Den fortsetter å spille av musikk som ligner, men som ikke er identisk, basert på det første sporet som velges.

Tekniske spesifikasjoner:

DESIGN Anders Hermansen

MÅL B X H X D / VEKT 31 x 19 x 8 cm (BxHxD)/3 kg

FARGE(R) Aluminium/svart

STRØMFORBRUK Normalt 19 W / Standby 0,7 W

VISNING 10,4” TFT LCD med lavrefleksjonsbelegg, 16 777 216 farger.

OPPLØSNING 1024 x 768

TILKOBLINGSPORT Kontakter for enkel tilgang:

1 x miniplugg (for hodetelefoner)

1 x Linje inn (for iPod/iPhone eller MP3-spillere)

1 x USB-tilkobling (for midlertidig USB-lagring)

Permanent tilgang:

1 x Power Link

1 x Ethernet 10/100 MB

Trådløs (for musikkserver og nettradio)

1 x USB-tilkobling (for f.eks. permanent USB-harddisk)

Til toppen