Tore og Anne Bleken blir med over i nye Bleken Data AS, når selskapet slås sammen med Bleken Elektronikk AS.

BLEKEN OG BLEKEN SLÅS SAMMEN

Bleken Elektronikk og Bleken Data slås sammen, delvis som en konsekvens av nedgangen i salget av elektroniske komponenter til verkstedbransjen.

Bleken Elektronikk AS består i dag av ekteparet Tore og Anne Bleken, og enkelte av produktene videreføres i Bleken Data AS der sønnen Magnus er daglig leder. Tore og Anne Bleken vil arbeide deltid i det nye selskapet, og endringene trer formelt i kraft ved årsskiftet.

– Produkter det er blitt mindre etterspørsel etter kuttes ut. Foranledningen er endringene i markedet, samt et ønske fra vår side om at vi vil trekke oss litt tilbake etter 30 år i bransjen, sier Tore Bleken.

Han viser til at det er blitt langt færre verksteder og reparasjoner.

– I dag handler det stort sett om modulbytte, og med femårsregelen er markedet for de såkalte uoriginale delene vi selger borte. Nå kreves det originale deler fra leverandøren, og etter fem år er folk glade for at apparatet går i stykker slik at man får anledning til å kjøpe seg siste modell, sier Tore Bleken.

Han sier de vil ta det beste fra to firmaer og slå det sammen til ett. De har ennå ikke avgjort hvilke produkter som videreføres. Bleken Data, som har utviklet et dataprogram for logistikkstyring i forretninger og verksteder, har i dag tre ansatte.

Til toppen