Nøkkelkundeansvarlig Andrè Seielstad demonstrerer Sony Ericssons nye W880i for Jan Kristoffersen fra den norske kjeden TeleRing AS.

Bransjen samles på 3GSM i Barcelona

– Tidligere har CeBIT dominert. Nå er Barcelona stedet du treffer alle beslutningstakere: produsenter, operatører og de som tilbyr innhold.

Det sier nøkkelkundeansvarlig for Norge, Andrè Seielstad. Han mener 3GSM World er stedet der han kan se utviklingen, påvirke til nyskaping og diskutere planene for firmaet fremover. Han legger også vekt på at det er viktig å arbeide med forholdet til operatører og samarbeide med dem i tiden som kommer.

– Nyhetsmessig er W880 og K810 det største for oss i Norge her på messen. Når det gjelder det internasjonale produktspekteret lanserer vi også telefoner i den rimelige prisklassen som skal styrke posisjonen vår der. Det gjelder eksempelvis K200i, sier Seielstad.

Sony Ericsson har en sterkere markedsposisjon i Norge enn internasjonalt. Konsernet hadde ikke så mange nyheter under årets 3GSM World, men Seielstad forteller at det kommer mange nyheter utover året.

– Offisielt kan vi ikke si noe spesifikt, men Walkman og Cybershot vil være stikkord.

– Hva skjer på Walkman-området?

– Walkman har skapt suksess for Sony Ericsson. Konsernet tok sjansen på å relansere det berømte uttrykket for Sonys musikkspillere, og det slo veldig bra an. Walkman har definitivt befestet vår posisjon i musikksegmentet. I tillegg arbeider vi mye med helhetsopplevelse. Du skal ikke kjøpe en telefon og en musikkspiller hver for seg, men ha et instrument som gir hele innholdet. Sony Ericsson arbeider med mange spennende artister som en viktig del av musikkonseptet vårt. Dette vil styrke oss videre, sier Seielstad.

Musikkopplevelse

Sony har ikke gått inn for åpne standarder for nedlasting av musikk. Seielstad ser derimot ikke på det som et vanskelig tema.

– Vi arbeider både med direkte nedlasting og program basert på minnekort. Vi er først og fremst ute for at opplevelsen for brukeren skal være best mulig. Du skal kunne kjøpe en komplett Walkmann-telefon hos oss.

– Legger Sony noen begrensninger for dere på dette området?

– Ikke når de t gjelder Walkman-merket og heller ikke når det gjelder Cybershot-modellene. Konsernet så det som viktig å lansere Walkman-telfoner på det rette tidspunktet. Samtidig hadde vi gode kameratelefoner, men Cybershot-navnet ble holdt tilbake inntil konsernet syntes kvaliteten var god nok til at vi kunne ta navnet i bruk.

– W880 blir sett på som en av de store nyhetene fra dere på messen. Hva tror du den vil bety for det norske markedet?

– Foreløpige tilbakemeldinger er veldig bra. Her har vi virkelig et produkt med kombinasjon av det siste innen teknologi og med fokus på design. Valg av materiale som børstet stål er ny hos oss, og jeg tror det betyr mye for kunder som kanskje har kjøpt andre merker tidligere, sier Seielstad.

K810i er en av de nye modellene i Sony Ericssons Cybershot-serie. Kameradelen har 3,2 megapiksler bildebrikke og Xenon-blits. Det er enknapp-betjening for de viktigste kamerafunksjonene.
K550i er enenklere Cybershot-modell med bildebrikke på 2,0 megapiksler og LED fotolys. Kameradelen har autofokus.
Til toppen