Dr. Robert S. Gann tror folk både vil se bildene sine på skjerm og papir, og på kamera som Photosmart R937 – som han demonstrerer her.

Bredden er vår styrke

– Vi kompromisser ikke på den ene produktlinjen til fordel for den andre, men får dem til å arbeide bedre sammen.

Dr. Robert S. Gann arbeider med utviklingen av digitalkamera hos Hewlett-Packard. Han mener det er en fordel for HP at selskapet er involvert i alle de ulike måtene folk kan se bilder på.

– Når jeg utvikler et kamera, tenker jeg på skriveren og jeg legger til funksjoner som kan gjøre det enklere å dele bildene på nett. Vi er det eneste selskapet med denne bredden. Andre har fine kamera, fine skrivere eller gode nettløsninger, men det er ingen som har vår ekspertise innen hele økosystemet for fotografi, sier Gann.

– Med dette brede produktspekteret, er dere i stand til å levere virkelig gode produkter i hver kategori?

Skjerm og papir

– Absolutt. Vi kompromisser ikke på den ene produktlinjen til fordel for den andre. Vi får dem til å arbeide bedre sammen.

– Hvor tror du folk vil se bildene sine i fremtiden?

– Både på skjerm og papir, og også på skjermen på kameraet sitt – slik som det er mulig på Photosmart R937 som har en 3,6 tommers skjerm. Ikke minst tror jeg mange vil sette pris på de nye mulighetene som finnes til enkelt å lage sine egne kalendere og album.

– Hva er viktig for HP når dere utvikler nye kamera?

– Vi er opptatt av hva som er viktig for kundene. Hva ønsker de å gjøre med bildene sine? De tradisjonelle kameraspesifikasjonene blir mindre viktig, sier Gann.

– Hvilke kompromisser har dere inngått i utviklingen av Photosmart R937?

– Vi måtte kompromisse på størrelsen for å få plass til en 3,6 tommers skjerm, ler Gann.

Toralv Østvang i PCWorld Norge studerer utskriftskvaliteten fra en av HPs skrivere på den europeiske pressesamlingen HP Labs i Lisboa.
– 80 prosent av kvinnene tar bilder med mobiltelefonen sin. Nå kan de sende inn et bilde av seg selv og få sminketips på SMS, sier Nina Bhatti ved HP Laboratories i Palo Alto.
HP viste sin versjon av Windows Home Server på HP Labs i Lisboa. Til høyre journalist Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad.
HP photosmart c4380: Trådløst nettverk, fargeskjerm, funksjon for kantløse fotoutskrifter, skann- og kopifunksjon og papirskuff til 100 ark. Leser 11 typer minnekort. Støtter HP Smart Web Printing. Pris: 1.000,-
Til toppen