Casio EX-ZR15

Pressemelding fra Casio 5. oktober 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Casio lanserer nytt digital kamera med flere avanserte funksjoner som er muliggjort ved hjelp av High-Speed teknologien

Background Blur funksjon og Super-Wide-Angle bilder tilsvarende 17 mm

Enkel i bruk med oppstartstid på 0,99 sekunder og tid mellom hvert bilde på kun 0,29 sekunder

Casio Computer Co., Ltd., lanserer i dag det nye EX-ZR15, det nyeste tilskuddet til EXILIM utvalget av kompaktkameraer. Denne modellen er utstyrt med en rekke fotograferingsfunksjoner som skiller det fra konvensjonelle kameraer, som Super-Wide-Angle fotografering og en Background Blur funksjon som virkelig utnytter Casio’s originale high-speed teknologi.

I 2010 lanserte Casio EX-ZR10 — forgjengeren til EX-ZR15. Kameraet var utstyrt med EXILIM ENGINE HS, en høyytelse prosessor som kombinerer høyhastighetsfotografering og høyhastighets bildeprosessering. Dette High-Speed kameraet gjorde det enkelt å bruke grunnleggende operasjoner og det hadde Casio’s HDR teknologi, som behandlet motiver med vanskelig motlys og kontraster til å bli som det vi er vant til å se med øyene. EX-ZR10 hadde også Casio’s HDR-ART funksjon som gir kunstneriske bilder med ett enkelt trykk på utløseren. Med disse og flere brukervennlige funksjoner ble EX-ZR10 et populært kamera som også gjorde det godt i flere tester.

Ved å forbedre High-Speed teknologien fra EX-ZR10 får det nye EX-ZR15 en merkbar oppgradering av brukervennlighet og funksjoner. Den nye modellen har en oppstartstid på 0,99 sekunder, autofokus bruker kun 0,13 sekunder, og tiden mellom hvert bilde er så kort som 0,29 sekunder. EX-ZR15 lar brukere oppleve gleden ved serieopptak slik at en ikke går glipp av viktige øyeblikk, selv ved bruk av opptaksprogrammer for vanskelige scener som trenger avansert bildehandling, som HDR og HS nattscene.

Selv om EX-ZR15 er svært kompakt, er det utstyrt med en rekke kraftige funksjoner som gjør fotograferingen til en lek. Inkludert er den nye Background Blur funksjonen som fremhever motivet og myker opp bakgrunnen, og den nye Wide Shot funksjonen som lar brukerne lage imponerende super vidvinkelbilder ved å fotografere i et spesielt mønster (tilsvarer 17mm når konvertert til 35mm format). EX-ZR15 har fått en mer avansert HDR-ART funksjon som gir kunstneriske bilder. Nå har kameraet mulighet til å lage spennende opptak ved å filme med denne funksjonen.

Hovedtrekkene i EX-ZR15

EXILIM ENGINE HS med høy hastighet og høyhastighets bildeprosessor

EX-ZR15 bruker EXILIM ENGINE HS for høyhastighetsfotografering og høyhastighets bildeprosessering. I tillegg til flere CPU og dobbel bildeprosessering er kameraet utstyrt med en rekonfigurerbar prosessor som leverer funksjoner og ytelsefleksibilitet i tillegg til høyhastighetsprosessering basert på Casio’s nyeste teknologier. Med denne prosessoren er EX-ZR15 til enhver tid rask, med 0,99 sekunders oppstartstid, 0,13 sekunders autofokus og 0,29 sekunders minimum tid mellom bilder. Med EXILIM ENGINE HS oppnår en funksjoner som tidligere var rett og slett umulig, som HDR-ART, som skaper kunstneriske bilder, og muligheten for å fotografere samtidig som en filmer, uten kvalitetstap.

HDR teknologien gjengir bildene som de egentlig er

Med Casio’s HDR-teknologi, vil hvert trykk på utløseren faktisk ta flere bilder med ulike eksponeringer og raskt sette disse sammen til ett bilde med et høyt dynamisk omfang. Dette minimerer faren for utbrente eller altfor mørke områder i bildet, og skaper et bilde som fanger opp alle de riktige tonegraderingene i motivet akkurat som det ser ut i virkeligheten. HDR-teknologien reduserer også uskarphet forårsaket av motivets bevegelser under seriefotografering, slik at en får vakre skarpe bilder.

HDR-ART funksjonen for å lage kunstneriske bilder er nå tilgjengelig for film

EX-ZR15 har Casio’s HDR-ART funksjon som lar alle skape kunstneriske fotografier ved ett enkelt trykk på utløseren, ulikt alt en har kunnet gjort med tidligere kameraer. Funksjonen fungerer ved å ta seriebilder med ulik eksponering og foreta bildeanalyse som endrer kontrast og fargemetning i forskjellige deler av bildet. Brukerne kan velge mellom tre forskjellige nivåer på effekten. HDR-ART funksjonen kan nå også brukes under filming, noe som gir brukerne nye effekter fra hverdagslivet.

Background Blur funksjonen lar brukerne ta imponerende bilder som med speilrefleks

Casio har brukt sin høyhastighets seriefotografering til å skape en original teknikk for å få bakgrunnen til å se ut som det er fotografert med speilrefleks, med å gi den en softeffekt så den ser uskarp ut, og dermed fremhever motivet. 

Motiver kommer frem i full vidde med Wide Shot funksjonen

EX-ZR15 setter sammen seriebilder som tas av brukeren i et spesielt mønster, noe som gir super vidvinkel. En kan velge mellom 17mm og 21mm.

Zoom opp til 14x og behold bildekvaliteten

Objektivet med 28mm vidvinkel og 7x optisk zoom tilbyr zoomkvalitet tilsvarende 14x optisk zoom ved hjelp av Casio’s Multi Frame SR Zoom, som setter sammen flere stillbilder for å skape ett skarpt høyoppløselig bilde.

Panorama funksjonen lager 360 graders panoramabilder

Med hjelp av EX-ZR15 sin seriebildefunksjon og prosessoren som automatisk setter sammen bilder, kan brukerne enkelt ta naturlige panoramabilder ved panorere kameraet gjennom motivet.

Brukerne kan enkelt lage høyoppløselige Full-HD filmer

Det er mulig å filme i høyoppløselig Full-HD med EX-ZR15. Mens en filmer kan en ta fulloppløselige 16 megapiksler seriebilder, og en kan også bruke den optiske zoomen og kontinuerlig autofokus.

Premium Auto gir vakre bilder ved et enkelt trykk på utløseren

Premium Auto lar kameraet automatisk analysere motivet – om det er nattscene, motlys, blå himmel, grønne trær eller solnedgang – og registrerer også om det er ansikt i motivet, bevegelse, eller om det brukes stativ. Det optimaliserer samtidig innstillingene for eksponering, ISO-verdi, fokus, toner og farge samt støyreduksjon. Bildet blir analysert piksel for piksel for å iverksette forskjellige korreksjoner for mennesker og bakgrunner. Premium Auto gir et avansert nivå av fotografering, og sikrer kvalitetsbilder ved et enkelt trykk på utløseren. Landskapsfunksjonen som gir bedre landskapsbilder aktiviseres automatisk.

Til toppen