D-Link PowerLine

Pressemelding fra D-Link 27. januar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

D-Link lanserer kompakte PowerLine-adaptere

D-Link presenterer nå sine minste PowerLine-adaptere hittil. PowerLine gjør det mulig å utvide nettverksdekningen din til hvert eneste hjørne av hjemmet ditt ved hjelp av strømnettet.

D-Links nye PowerLine-produkter, PowerLine AV Mini Adapter og Power Line AV Mini Starter Kit, gjør det enkelt å utvide et trådløst nettverk til deler av hjemmet hvor det trådløse signalet vanligvis ikke når frem, som for eksempel i kjelleren eller på loftet. Det eneste du trenger å gjøre for å få et raskt og pålitelig nettverk langt fra hovedruteren din er å sette en PowerLine-adapter inn i et eksisterende strømuttak – du trenger altså ikke å trekke en eneste ledning.

Adapterne er bare 6,8 cm høye og 4,2 cm brede, noe som gjør at de ikke sperrer for andre kontakter i strømuttaket. Adapterne gir datahastigheter på opptil 200 Mbps, og det passer fint når man holder på med hastighetskrevende aktiviteter som streaming av mediefiler, IP-telefoni og online-gaming.

PowerLine AV Mini Starter Kit (DHP-311AV) er rettet mot brukere som installerer PowerLine for første gang, mens PowerLine AV Mini Adapter (DHP-310AV) passer perfekt for brukere som ønsker å utvide sitt eksisterende PowerLine-nettverk.

- I mange hjem finnes det elementer som hindrer ruteren i å gi deg maksimal ytelse, som for eksempel tykke vegger eller forstyrrelser fra andre trådløse apparater. Våre nye PowerLine-adaptere fjerner alle blindsoner, samtidig som de er veldig små og nette, sier Marco Stenvall, som er produktsjef i D-Link Nordic.

Sikre og energieffektive DHP-311AV og DHP-310AV krypterer datatrafikken med ett tastetrykk, og bruker 128-bits AES-datakryptering for å beskytte nettverket mot uønskede gjester. D-Links nye adaptere er også utstyrt med D-Link Green, som er D-Links miljøvennlige og strømsparende teknologi. Som følge av denne går PowerLine-produktene i hvilemodus hvis det ikke er noen aktivitet på nettverket i løpet av en bestemt periode.

Pris og tilgjengelighet Begge PowerLine-produktene er allerede tilgjengelige for salg. DHP-311AV har en veiledende utsalgspris på 649 kroner, mens DHP-310AV fås kjøpt for 379 kroner.

Egenskaper – DHP-311AV og DHP-310AV:

• Svært kompakt design (6,8 cm x 4,2 cm)

• Dataoverføringshastighet over strømnettet på 200 Mbps

• Kompatible med IEEE 1901

• Energieffektivitet med D-Link Green-teknologien

• Sikkerhet med ett tastetrykk

Til toppen