DEAL OG ELPRICE FUSJONERER

Netthandelsselskapet Deal og elektrokjeden Elprice fusjonerer, men beholder merkenavnene. Det fusjonerte selskapet eies av Holta Invest.

Holta Invest eier fra før Deal.no, og de kjøper nå 98 prosent av aksjene i Elprice fra Erlend Bruvik. Selskapene har totalt 220 ansatte. Terje Helland, som i dag er administrerende direktør i Deal.no, vil bli den nye sjefen for det fusjonerte selskapet.

– Elprice har på kort tid opparbeidet stor omsetning med sitt lavpriskonsept. Elprice er basert på små og effektive butikker sammen med en solid internettsatsing. Sammen med Deals kompetanse innen netthandel og nettmarkedsføring, vil vi vil kunne gi våre konkurrenter enda sterkere konkurranse, sier Helland.

Administrerende direktør Erlend Bruvik vil i løpet av tre måneder overta ansvaret for Elprice til Terje Helland.

– Vi beholder begge kanalene som tidligere, men vil samordne jobbingen i bakkant og bruke kompetansen fra begge selskapene på kryss i kanalene. Elprice har på enkelte områder bedre kompetanse og tyngde enn Deal – og omvent, sier Helland til fagbladet Elektronikkbransjen.

Bra miljø i Bergen

Han karakteriserer miljøet ved Elprices hovedkontor i Bergen som veldig bra.

– Det blir viktig å ta vare på dette. Elprice er en unik kjede, konseptet er en av de få nyvinningene som har vært i bransjen på lenge. Butikkene er spesielle og kostnadseffektive, noe vi tror er riktig. Vi ønsker å utvide antall butikker, og tror det er rom til Elprice på steder der vi ikke er i dag. Butikker om ikke har livets rett trenger vi imidlertid ikke ta vare på, sier Helland.

Til sammen vil det nye konsernet omsette for nærmere 1 milliard kroner, over 300 millioner av disse vil komme fra direkte netthandel.

– Elektrobransjen er en bransje hvor store volum er avgjørende. Elprice har på kort tid bygget opp dette. Kompetansen til de to selskapene er unik innen internetthandel og vi skal nå bygge kanaler som gjør oss til en enda sterkere aktør i et marked som er i rask utvikling, sier Kjetil Holta i Holta Invest i pressemeldingen.

– For Elprice, våre ansatte, våre butikker og våre kunder er dette være en svært god løsning. Elprice vil fortsette som før og krige med enda større tyngde mot Elkjøp, Expert og Lefdal. Elprice har vokst kraftig, nå får selskapet en eier med enda større finansielle muskler som kan utvikle selskapet videre, selv i et urolig marked, sier Erlend Bruvik i Elprice.

– Vi vil sammen kunne gi våre konkurrenter enda sterkere konkurranse, sier Terje Helland i Deal.no.

DEAL OG ELPRICE

Netthandelen Deal.no har 22 ansatte og 180 millioner kroner i omsetning. Elprice driver netthandel og har 25 fysiske butikker. De har 200 ansatte og 760 millioner kroner i omsetning, hvorav 140 på internett. Vekst fra 80 millioner kroner i 2004.

Til toppen