Salgsansvarlig for lydprodukter, Henning Lahus, med hjemmekinosystemet J10HD. Pris: 6.000,–

Design og lydkvalitet viktig i tokanalsanlegg og hjemmekino

LG satset mye på nye lydprodukter i sin utstilling på IFA. Design og kvalitet var i fokus både på tokanalsanlegg og hjemmekinoutstyr.

– Vi har tilpasset de nye produktene våre etter ønsker fra brukerne og markedet både når det gjelder kvalitet og utseende. Dette gjelder hjemmekino, primært 5.1-systemer. Vi har også systemer med kunstig omgivelseslyd fra to kanaler, sier salgsansvarlig Henning Lahus hos LG i Norge.

LG har inngått samarbeid med høyttalerprodusenten Mark Levinson som er kjent for sin design. Denne designen kommer inn både på hjemmekino og tokanalsanlegg.

Mikro

Når det gjelder musikkanlegg, satser LG først og fremst på mikroanlegg. Betjeningen foregår primært med berøringspanel i stedet for knapper. Disse egenskapene kommer også på LGs komponentstereoprodukter. Her kommer utstyr for både 5.1 og 6.1 hjemmekinoanlegg. LG har også musikkanlegg med DVD-spiller, som primært er tenkt til karaokesystemer, men det blir satset mest på mikrosystemer med CD, forteller Lahus.

Han legger vekt på at etterspørselen er størst inne n rimelige anlegg av denne typen.

MP3 med pekeskjerm

– Den største nyheten hos oss i år er at vi har utviklet MP3-spiller med pekeskjerm.

Det sier Kaveh Kiani, produktspesialist hos LG Electronics Nordic AB. Som kjent har LG utviklet et mobiltelefonkonsept i samarbeid med designselskapet Prada. Dette kommer også i MP3-spillerne. Kiani legger vekt på både design og funksjonalitet, og har stor tro på at produktene skal bli like populære som Prada-mobiltelefonen.

– De nye MP3-spillerne har multifunksjoner og spiller av video, musikk og tekst. De kan spille inn fra radio og er i prinsippet en multimedieenhet, sier Kiani.

MFFM37, som han viser oss, har internminne på fire gigabyte. Den har en dra og slipp-funksjon, som betyr at man ikke behøver å ha installert egen programvare for å ta opp datafiler.

LG fikk en av årets EISA-priser for MP3-spilleren FMTP7. Det blir lagt vekt på stor batterikapasitet.

Produktspesialist Kaveh Kiani hos LG viser MP3-spilleren MFFM37 med markedspris på cirka 1.700 kroner. Den har pekeskjerm og fire gigabyte interminne.
Til toppen