Nordensjef Andreas Bohman viser Linksys’ nye ruter, kamera og lagringsenhet.

DESIGNRUTER FRA LINKSYS

Linksys har nå mellomklasseruteren WRT160 klar for markedet, med nytt design utviklet på bakgrunn av en stor brukerundersøkelse.

Nordensjef Andreas Bohman legger vekt på at ruteren skal være tilpasset moderne hjem. Den har innebygde antenner og glatt design, og fagbladet Elektronikkbransjen har tidligere vist bilder av produktet i forbindelse med vår reportasje fra CES-messen i Las Vegas i januar.

– Sammen med den lanserer vi nå noe vi kaller Linksys Easylink Advicor (LELA). Dette er et nytt programvaregrensesnitt som skal kunne håndtere alle nye funksjoner. Modell WRT161 er basert på at man har teknologi som passer inn både for sender og mottaker, sier Bohman.

Pris vil trolig være cirka 700 kroner i Norge.

Når en bredbåndsruter skal settes opp må man logge den inn via nettet. Det betyr at man må gjennom mange tekniske menyer for blant annet sikkerhet og tilgang til ulike funksjoner.

– Det vi nå har gjort er å legge det til et ikonbasert grensesnitt. Installasjonen skjer ved hjelp av standard programvare etter at man har installert ruteren.

Datalager med høy kapasietet

Linksys presenterte også en nettverkslagerenhet som heter NAS200. Den er konstruert med to harddisker, og produktet koples direkte på datanettverket. Lagringskapasiteten kan totalt være opp til 2 terrabyte. Modellen har integrert medieserver som gjør at man har tilgang til filer som ligger på datamaskinene i nettverket. Man kan også streame lyd- og bildefiler direkte fra enheter uten å gå via PC. Lagringsenheten uten harddisker koster 1.300 kroner i Norge. Når det gjelder lagringsdisker, ligger dagens prisnivå på cirka 700-800 kroner for 500 GB.

Telekonferansesystem

For ett år siden kjøpte Cisco Linksys firmaet Webex som arbeider med telekonferanser. Nå er Webex’ telekonferansesystem implementert i LELA-systemet.

– Hvis en person ringer til kundeservice og ikke kan forklare operatøren hvilke problemer han har, kan man med Webex-systemet gi tilgang til teknisk personell via fjernstyring, sier Bohman.

Linksys har oppdatert sine kameramodeller med trådløs teknologi. Modellen WVC54GCA arbeider som en IP-enhet og trenger ikke bli styrt fra PC. Datastrømmen for lyd og bilde går inn på datanettverket og kan lastes inn fra internett med tilgang hvor som helst. Bildekvaliteten er opp til 640x320 punkter.

Mediesenter Extender er en mediespiller som blir koplet opp mot en PC med Windows Vista eller XP operativsystem. Vistas Home Premium og Ultimate samt XP Mediacenter edition har integrert mediesenterfunksjonalitet. Denne enheten gjør det mulig å gjengi mediesentergrensesnittet fra PC i en egen datastrøm. Denne kan erstatte PC.

Med det ikonbaserte kontrollsystemet LELA kan hele platesamlingen vises i Microsoft Vista.
Til toppen