– Pixma M610 er en blekkskriver jeg tror vil være midt i blinken for elektronikkhandelen denne sesongen, sier produktspesialist Heidi Seigerud hos Canon Norge AS.

Dette er skriveren for elektronikk-handlerne

– Pixma M610 er skriveren jeg tror er ideell for elektronikkbransjens forretninger kommende sesong.

– Skriverne våre har fått ny programvare og meget rask oppstart, sier

produktspesialist Heidi Seigerud hos Canon Norge AS.

Firmaet presenterer nå fjerde generasjons Pixma-produkter, og satser fortsatt sterkt på multifunksjonsmodeller i tillegg til rene skrivere og skannere. Det viktigste i de nye modellene er ifølge Seigerud oppgradering av produktenes programvare.

– Den er blitt mer brukervennlig og oppfordrer til mer kreativ bruk. Programvaren har norsk kalender, du kan lage takkekort, klistremerker og etikett til DVD-plater. Den andre viktige nyheten er såkalt quickstart. Det betyr at fra du trykker på startknappen til maskinen er klar til bruk, går det bare fra to til fem sekunder.

Blekkmarkedet størst

Canon satser fortsatt på et bredt produktutvalg av blekkskrivere. Det kommer to nye modeller i høst, iP4500 og iP3500. I tillegg er det tre modeller i markedet fra før: iP2500, iP1800 og iP90V. Alt i alt fem modeller. Fremdeles er blekkskrivere størst i dette markedssegmentet, men andelen synker.

– Første halvår i 2007 gikk omsetningen av rene blekkskrivere ned med 27 prosent i Norge i forhold til samme periode i fjor. Samtidig er omsetningen av multifunksjonsmaskiner vokst med mer enn ti prosent.

– Laserskrivere har hittil stort sett vært forbeholdt proffmarkedet. Beveger denne gruppen seg også inn mot forbrukerne?

– Ja, absolutt. Laserskriverne har stor hastighet. Nå er de blitt små og nette, og prisen har gått ned. Derfor blir de mer og mer aktuelle på forbrukermarkedet. Men når det gjelder foto, konkurrerer ikke denne type laserskrivere med blekkskrivere, sier Seigerud.

Når det gjelder hva folk skal velge av type skriver, synes Siegerud at man bør vurdere hastighet, pris, størrelse og om man skal skrive ut fargebilder. Hun mener blekkskrivere fortsatt er suverene når det gjelder generell kvalitet og fargebilder. Disse skriverne arbeider saktere enn laserskriverne som er best egnet til rask utskriving av dokumenter.

– Foreløpig ser vi at laserskrivere er dyrere i drift enn blekkskrivere.

Laserskrivere kommer nå sterkere inn på forbrukermarkedet og tar andeler fra blekkskrivere. MF4010 er an av Canons nye lasermodeller.
Pixma MX700 er en av toppmodellene blandt multifunksjonsmaskinene. Den skal være ideell til for eksempel hjemmekontor. Pris: 2.200,-
Til toppen