DJ-sett fra Dantax

Dantax er spente på hvilken mottakelse deres komplette DJ-sett til 7.500 kroner får.

– DJ-Tech Party Kit 100 passer ypperlig til skoler, gutterommet eller ungdomsklubben. Dette kan bli en suksess, når kundene oppdager hvor mye man får for pengene. Vi har opplevd stor interesse for produktet her på IFA, både fra publikum og bransjefolk, sier daglig leder Bjarne Søndergaard i Dantax Norge AS.

Settet består av miksepult, dobbelt CD-spiller og 240 watts forsterker montert i en benk med hjul, samt et sett toveis høyttalere på 300 watt med stativ.

– Vi legger med mikrofon og kabler i tillegg, og kan ikke skjønne annet enn at dette må friste mange til denne prisen, sier Søndergaard.

Dantax Norge mistet som kjent agenturet på Sanyo 1. januar 2003, og omsetningen på Dantax-produkter var nede i 24 millioner kroner. Nå er Dantax-omsetningen doblet, og Søndergaard har grunn til å smile fornøyd. Totalt forventer Dantax Norge AS en omsetning på 75 millioner kroner.

Doblet Dantax

– Vi har erstattet Sanyo-omsetningen med Dantax og mye annet. Vi har hatt 100 prosent fokus på våre egne produkter, og har lykkes med å ha fokus på disse overfor butikkene. En viktig suksessfaktor har det vært at vi er inne hos kjedene, sier Søndergaard.

Med seg i Dantax Norge AS har han bare tre ansatte, samt to agenter.

– Service, kundestøtte og varelager er satt bort. Vi sitter kun med administrasjon, økonomi og salg, sier Søndergaard.

En produktgruppe Dantax har stor tro på, er TV-bord i ulike utførelser.

– Vi har blant annet noen flotte glassbord for plasma og LCD. De flate skjermene er presset i pris, men vi kan tilby TV-bord der butikkene fortsatt har anledning til å tjene penger. Tilbehør betyr som kjent fortjeneste for butikkene, sier Søndergaard.

Dantax selger også flate TVer, og venter nå på sin første leveranse med HD-forberedte apparater.

– Vi er en fullsortimentsleverandør, og har både LCD og plasma – fra 7 til 50 tommer. Vår egen designavdeling ved hovedkontoret i Danmark har utviklet disse, og også våre egne radioer. De første modellene i en serie i retrodesign, kalt Casino, kom i sommer. Disse er svært godt mottatt i markedet, og vi kommer snart med en DAB-versjon til rundt 2.000 kroner. Kvaliteten er topp, men vi kan altså tilby gode produkter til en langt rimeligere penge, sier Søndergård.

Markedsdirektør Knut Gjerstad med bilunderholdningssystemet CCD-3303 og en 7-tommers TV-skjerm. I bakgrunnen LCD- og plasma-skjermene.
Til toppen