DSi er VIKTIG FOR NINTENDO

– Det viktige for oss i år har vært lanseringen av Nintendo DSi, som kommer i svart og hvit utgave. Dette er enkel moro.

Det forteller Anna Aarseth fra Bergsala. Hun legger vekt på at den nye utgaven har mange oppgraderte funksjoner i forhold til DS. Det gjelder for eksempel at DSi har to kameraer, musikkspiller, 256 MB fastminne og støtte for SD-kort.

– DSi har to kameraer, et som peker mot brukeren og det andre på utsiden. Du kan veksle mellom de to kameraene, ta bilder og manipulere dem. Det vil også komme nye spill hvor man skal bruke kameraene under spillet, sier hun.

En annen funksjon er DSi-shop. Du kan gå online å kjøpe spill. Aarseth opplyser at foreløpig er ikke utvalget av spill særlig stort, men det vil stadig bli lansert nye. Terminalen kan brukes for minnekort opp til 32 GB. Her kan man laste inn musikk og stillbilder. Bildene må kun være fra kameraene i DSi. Terminalen har også lydopptakerfunksjon, der du kan registrere din egen stemme. Det er programvare for å kunne manipulere stemmen, dermed kan du også oppnå DJ-funksjon med egne kommentarer til opplastet musikk.

Eskil Vestre var en av de mange som fikk prøve Mario Cart på Bergsalas utstilling. Foto: Erik Andersen.
I spillhallen hadde Anna Aarseth fra Bergsala mye å gjøre med å vise de siste nyhetene fra Nintendo. Dette er DSi som ikke er spill men en terminal med kamerafunksjon som man kan kople seg opp online for å kjøpe spill og sende bilder. I tillegg har den lydopptakerfunksjon. Foto: Erik Andersen.
Benny Charles Redstad som arbeider hos Sunes Sport and Games hadde mye moro med "vill" kjøring i bilsimulatoren. Foto: Erik Andersen.
Til toppen