TV-veggen hos Re Compute IT har skjermer i forskjellig størrelse og prisklasse. Foto: Jan Røsholm

ELEKTRONIKK STØRST PÅ RETUNA

Retuna kjøpesenters elektronikkbutikk Re Compute IT selger gjenbrukte brunevarer, og har spesialisert seg på lyd, bilde og datamaskiner.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er nok en av de butikkene her med høyest omsetning, i fjor rundet vi 2 millioner, sier partner Amjad Al Chamaa.

Han viser oss rundt i den 50 kvadratmeter store butikken. En hel vegg er satt av til TV-skjermer, mens datamaskiner er plassert i låsbare glasskap. I det tilhørende verkstedet testes alle produktene før de er salgbare.

Amjad Al Chamaa i elektronikkbutikken Re Compute IT gir tre månders garanti på varene de selger. Det er opplyst på sju forskjellige språk. Foto: Jan Røsholm.

– Alle datamaskiner testes ekstra godt. Alt av harddisker og minner slettes og formatteres, og vi leverer dem med Windows og Google Chrome, sier Al Chamaa.

Gir garanti

Gjennomsnittsprisen for en brukt bærbar datamaskin er rundt 1.000 kroner, og på alle produkter som selges gis det tre måneders garanti. Re Compute IT utfører også service på produktene, og tilbyr en feilsøkingspris på 395 kroner.

Servicetekniker Mouheddin Hourani i Re Compute IT har et eget verksted i tilknytning til butikken. Foto: Jan Røsholm.

– Vi er opptatt av fornøyde kunder, derfor gir vi mye gratis hjelp med produktene, sier Al Chamaa.

Norge hører jeg at brukte varer er fritatt for moms, dere er heldige

Selskapet har ifølge Al Chamaa store vekstplaner, men ett hjertesukk har han:

– Momsen er en utfordring på inntjeningen, da 25 prosent går rett tilbake til myndighetene. Vi er en miljøbedrift, og burde slippe moms. I Norge hører jeg at brukte varer er fritatt for moms, dere er heldige, sier han.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2020, som ble distribuert 22. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS