FLERE BREDBÅNDSKUNDER TIL KABEL-TV

Teknologien de fleste norske bredbåndskundene velger er bredbånd over kabel-TV-infrastrukturen.

Dette heter det i en pressemelding fra i Kabel Norge, foreningen for norske kabel-TV-selskaper. De viser til en rapport fra Post- og teletilsynet (PT), der det går frem at Norge får stadig bedre dekning av raskt superbredbånd til private hjem.

– Det som gleder oss mest i rapporten er at veksten kommer innenfor det vi kaller superbredbånd, det vil si bredbånd med høye hastigheter. Andelen av bredbånd over kabel-TV øker med hele 2,6 prosentpoeng, og rapporten viser at det er stadig færre som må basere seg på den kobberbaserte DSL-teknologien, sier Øyvind Husby som er styreleder i foreningen.

52.000 flere med bredbånd

Norge har fått 52.000 flere bredbåndskunder det siste året, noe som ga en økning til totalt 1,743 millioner faste bredbåndsabonnement per 1. juli 2011. Dette viser PTs halvårsrapport om e-kommarkedet.

Kabel-TV-selskapene som er medlem i Kabel Norge tilbyr hastigheter opp til 200 Mbits.

– Norske kabel-TV-nett er blant de mest moderne i Europa, utbygget med fiberbasert HFC-teknologi. Vi kan derved tilby våre kunder en fremtidssikker teknologi som vil kunne levere de bredbåndshastighetene markedet ønsker seg, sier Husby.

Norske kabel-TV-operatører har i dag 504.000 bredbåndskunder, og er dermed Norges nest største fastaksessteknologi. Kun den tradisjonelle Xdsl-teknologien, som benytter kobberlinjene, er større.

Til toppen