Marcus Miele blåste i startfløyten i testlaboratoriet den 5. juli 2005.

Full Rulle på nett

I et laboratorium i Tyskland står 185 vaskemaskiner og tørketromler side om side. Maskinene går dag og natt og tromlene roterer 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Siden i sommer har Miele overført testen direkte på http://www.miele-vm-dauertest.de/. Man skal være ferdig til fotball-VM.

Vaskemaskinene i testen kjøres på vaskeprogram for 60 grader kokevask og sentrifugehastighet på 1600 omdreininger i minuttet. Den gjennomfører i testperioden 5.000 vaskeomganger, som tar totalt 10.000 timer – og det forekommer kun en kort pause pr. uke – da frottehåndklærne i maskinene skiftes ut. For tørketrommelen tilsvarer levetiden på 20 år circa 7.500 timers arbeid.

Alle er hjertelig velkommen til å bivåne maratontesten på nettsiden. Her finner du også mye interessant og mye som er verdt å vite om både tøyvask og fotball, sier internett- og presseansvarlig Anne Kristin Høyås Bragge i Miele AS.

I følge en undersøkelse fra Gesellschaft für Konsumgüterforschung (GfK) i Tyskland, som Miele refererer til, lever selskapets vaskemaskiner 18,5 år og tørketromlene 18,6 år – 40 prosent lenger enn gjennomsnittet.

Til toppen