Administrerende direktør i Norsirk, Stig Ervik, skal gjenvinne mer el-avfall. Foto: Norsirk

GJENBRUK ER GOD BUTIKK

I 2016 sørget Norsirk for gjenbruk av 1200 tonn EE-avfall. Det tilsvarer 75% av gjenbruket i Norge. Nå skal selskapet tredoble gjenbruket på tre år.

Sirkulærøkonomi handler om å bruke ressurser på nytt. I et miljøperspektiv er det mer miljøvennlig og klimabesparende å gjenbruke produkter og komponenter enn å gjenvinne materialer.

På Norsirks fagseminar 30. mars får du høre spennende betraktninger rundt bærekraft og gjenbruk fra fire perspektiver: produsenter, politikere, investorer og gründere. Mer om programmet og påmelding finner du her.

Bærekraftig forretningsmulighet
– Dette tar Norsirk på alvor. Vi har knyttet til oss selskaper som jobber med gjenbruk av både produkter og komponenter, i tillegg til at vi aktivt er ute hos kundene våre, de som har produsentansvar for EE-produkter, for å se på mulighetene til gjenbruk av EE-produkter hos dem,  sier administrerende direktør i Norsirk, Stig Ervik.

Flere av Norsirks kunder har sett komponent- og produktgjenbruk som en bærekraftig forretningsmulighet.

– Både Get og Grundig er eksempler på selskaper som tar miljøet på alvor, og som ser mulighetene i gjenbruk. Norsirk har gjennom samarbeidspartnere som Alternativ Data og Itas, produksjonslinjene på plass for å øke gjenbruken, så er det opp til kundene våre å komme på banen med produkter som kan gjenbrukes; enten i sin helhet, eller som komponenter, sier Ervik.  

På Norsirks fagseminar 30. mars får du høre spennende betraktninger rundt bærekraft og gjenbruk fra fire perspektiver: produsenter, politikere, investorer og gründere. 

Om fagseminaret
Fagseminaret arrangeres i Jakob Kulturkirke 30. mars. Da blir også årets miljøresultater presentert av Stig Ervik. Arrangementet er kostnadsfritt, og varer fra 14:00-16:00 den 30. mars. Det blir mulighet for mat og mingling fra klokken 16:00.

Til toppen