HTC innebygget karttjeneste

Pressemelding fra HTC 22. juni 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

- Et kart som skal brettes ut 14 ganger for å finne veien på ferien, det er ikke tingen. Derfor har HTC utviklet karttjenesten HTC Locations, som gir eierne av alle nyere HTC smarttelefoner muligheten til å laste ned kart fra hele verden til smarttelefonen sin før de drar til utlandet. På ferien kan de deretter bruke kartene uten å måtte betale for datatrafikk.

«Flere og flere bruker smarttelefonene sine til å finne veien og har blitt vant til alltid å ha et veikart for hånden i smarttelefonen. Når man så reiser til utlandet og må slå av Internett-tilkoblingen på grunn av de relativt høye prisene på dataroaming, mister man plutselig tilgangen til kartene. Og det er et problem når det nettopp er i utlandet du ofte trenger hjelp til å finne veien», sier Peter Frølund, nordisk direktør hos HTC.

Kart over 83 land

For å løse dette har HTC laget karttjenesten HTC Locations, som gir muligheten til å laste ned kart fra 83 land til en HTC smarttelefon – helt uten kostnad. Locations kan via telefonens GPS-tilordning angi telefonens plassering på det aktuelle kartet og til og med vise hvilke restauranter, hoteller, legekontorer, bensinstasjoner, severdigheter og transportmuligheter som finnes i nærheten. Det samme gjelder for bilnavigasjon, som brukerne kan kjøpe og laste ned på smarttelefonen. Det koster f.eks. ca 36 kr for navigasjonstjenesten i 30 dager i Frankrike.

«Når vi utvikler smarttelefonene våre, har vi alltid brukerens hverdag som utgangspunkt. Vi kaller tankegangen for HTC Sense, og det handler kort fortalt om å utvikle smarttelefoner som skal gjøre brukerens hverdag enklere og morsommere. Det tok oss ett og et halvt år å utvikle HTC Locations, og det er det verdt når kundene våre nå kan bruke smarttelefonen deres til å finne veien – uansett hvor de befinner seg,» mener Peter Frølund, nordisk direktør hos HTC.

Brukere av en HTC smarttelefon opplever et annet eksempel på HTC Sense når de reiser mellom tidssoner. Dermed trenger de ikke å stille klokken fram eller tilbake. Det gjør HTCs smarttelefoner automatisk. Det betyr også at alle avtaler i kalenderen også stemmer med den nye tidssonen.

Om HTC

HTC Corporation (HTC) er et av verdens hurtigst voksende selskaper i mobilbransjen. Alt det vi foretar oss tar utgangspunkt i virkelige mennesker. Det er filosofien bak HTCs nyskapende smarttelefoner og nettbrett, som bedre møter behovene brukerne våre har i det daglige liv. Selskapet er børsnotert i Taiwan under tickeren 2498. Ytterligere opplysninger om HTC er tilgjengelig på selskapets hjemmeside www.htc.com.

Til toppen