Huawei Honor

Pressemelding fra Huawei 1. februar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Huawei med batterirekord: Kraft og utholdenhet fra Huawei

Huawei lanserer i dag Honor, en modell som har alt som forventes av en smarttelefon, kombinert med klassens beste batterikapasitet. Stor batterikapasitet er også blant de viktigste kriteriene for norske kjøpere av smarttelefoner, viser en ny undersøkelse utført av TNS Gallup*.

Siste tilskudd til Huaweis portefølje av smarttelefoner slår et slag for bevegelsesfrihet, nærmere bestemt laderfriheten. Med utrolige 650 timer, eller nærmere fire uker, standbytid og 9 timer taletid er dette en smarttelefon for den som vil være sikker på å ha telefonen parat til enhver tid. For telefoner med 4-tommer skjerm er dette klassens beste batterikapasitet. Ved normal bruk holder batteriet i minimum tre dager uten opplading, det betyr at du trygt kan la laderen ligge hjemme når du reiser på weekendtur. Med Huawei Honor kan man eksempelvis se film sammenhengende på en flytur over Atlanteren, surfe på nettet i 9 timer eller spille dataspill i 6 timer. Honor er også utstyrt med en Power Saving-funksjon som gjør det enkelt å holde oversikt over batteribruk og samtidig sørge for at du ikke uventet går tom for batteri. Funksjonen aktiveres ved et enkelt tastetrykk, men vil også automatisk spørre brukeren om aktivering når batteriet begynner å gå tomt.  

²En smarttelefon gir utallige muligheter, men mer avansert og variert bruk gir også økt strømforbruk. Samtidig ser vi at batteritid er et av de viktigste kriteriene når forbrukerne velger mobiltelefon. Derfor har vi lagt vekt på å utvikle en telefon som kan gjøre alt det som forventes av en moderne smarttelefon, bare mye, mye lenger. Alle som har opplevd å gå tom for batteri uten tilgang på batterilader vil si seg enig i at batteritid er et viktig kriterie ved valg av telefon,² sier Tor Slørdal, salgssjef i Huawei.  

I en undersøkelse gjennomført på oppdrag fra Huawei sier også 9 av 10 norske mobilbrukere at stor batterikapasitet er viktig når de vurderer kjøp av ny smarttelefon. Det er kun brukervennlighet som scorer høyere på listen over viktige kriterier, mens batterikapasitet anses viktigere enn både design og merkevare. Undersøkelsen viser at vi lader telefonen på mange forskjellige steder inkludert hjemme(93%), på jobben (73%), i bilen (60%), hos venner (53%), på flyplassen (13%) på toget (9%) og til og med på restaurant(12%). Denne variasjonen gir et bilde på hvor viktig batterikapasiteten er. Nettopp derfor er vi glade for at Huawei Honor leverer i verdensklasse innen batterilevetid.  

Huawei Honor leveres med 4 tommers, 16M ²true color² LCD-skjerm og 8MP HD-kamera for foto og videoopptak. Telefonen har også DLNA-funksjonalitet, som gjør at Honor kan kommunisere med andre DLNA-sertifiserte enheter, som TV-er, digitalkameraer og spillkonsoller. Honor har Android 2.3.5 Gingerbread operativsystem, og drives av en 1.4 GHz prosessor. Telefonen er kun 10,9 millimeter tynn og veier 140 gram.  

Tilgjengelighet og pris

Lanseringen av Honor skjer i samarbeid med Netcom, Elkjøp og Lefdal, og telefonen vil være tilgjengelig fra og med 01.02.2012.   Huawei Honor vil ha en pris på 1999,- hos Elkjøp.no og Lefdal.com, samt koste 1,-* hos Netcom butikkene og hos Netcom.no (*med abonnementet «Fast pris medium». Total pris år 1: 5269,-)  

Spesifikasjoner:  

•         Siste versjon Android 2.3.5 (Gingerbread)

•         4-tommer berøringsskjerm

•         8 MP autofokuskamera

•         Batterikapasitet på 1900 mAh

•         High speed HSDPA/HSUPA nettverk

•         WIFI 802.11 b/g/n med trådløs hotspot-funksjon

•         Bluetooth 2.1 A2DP Stereo

•         GPS/AGPS

•         720P HD videoopptak og avspilling

•         Rikt utvalg av Google-applikasjoner

•         Brukervennlig soft keyboard  

    * Undersøkelsen fra TNS Gallup ble initiert av Huawei, og gjennomført i perioden 13. til 18. januar med over 305 respondenter. Undersøkelsen fokuserte på hvordan nordmenn bruker mobiltelefoner i det daglige og hvilke egenskaper som verdsettes høyest.

Til toppen