- IXUS iZoom blir en suksess på markedet denne sesongen, spår produktsjef Tom Larsen hos Canon Norge AS.

Hver femte er IXUS

Hvert femte digitale kompaktkamera solgt i Norge 1. halvår i år er en IXUS. Ikke rart Canon-ledelsen gleder seg.

Og det er mer å glede seg over: EOS 350 er ”driveren” i speilrefleksmarkedet. Ifølge Canon-ledelsen er denne modellen hovedgrunnen til at merket er ledende på speilrefleks i Europa har noe slik som 70 prosent av dette markedet.

Canons nyheter for sesongen ble presentert på et presseseminar nylig. Totalt kommer det mer enn 40 nye modeller innen foto, video, skrivere og projektorer. Rundt 10 av dem er stillbildekameraer.

IXUS fortsetter selvfølgelig for fullt. 750 og iZoom er høstens slagere. Begge modellene har dokkingstasjon. IXUS 750 har eget program for fargevariasjoner i bildene. Bildebrikken er på 7,1 megapiksler, og modellen vil koste om lag 4700 kroner. IXUS 50 fortsetter, mens modellene 700 og i5 blir borte fra hyllene. iZoom, har bildebrikke på 5 Mp og kommer i fire fargevarianter. IXUS 55 har samme bildebrikke, Digic II-prosessor og 2,5 tommers display.

A410 er basismodell

I Power Shot-serien kommer det to nyheter, S2 og S80. Den sistnevnte har 8 Mp brikke, stort display (2,5 tommer) og 3,6 ganger optisk zoom. I Power Shots A-serie er det også to nye modeller, 610 og 620. 620-modellen har 7,1 Mp, 4 ganger optisk zoom, Digic II-prosessoren og vendbar skjerm på 2 tommer. 610-modellen har 5 Mp bildebrikke.

– Basismodellen i Power Shot-serien er A410, som har 3,2 Mp, Digic II-prosessor og 1,5-tommers skjerm. Modellen bruker 2 stk. AA-batterier, opplyser produktsjef Tom Larsen. Han legger vekt på at forskjellen mellom de mest avanserte kompaktkameraene og de rimelige speilreflekskameraene blir mindre.

– Målet vårt er fortsatt å være nr. 1 i Norge både på digital speilrefleks og kompaktkameraer, sier Larsen. Han legger til at handlerne nå viser stor interesse også for Power Shot-modellene.

Videoøkning

Samtidig med at totalomsetningen av videokameraer i øker mot rekordhøyde i år, øker også Canon sin del av omsetningen. Nå kommer to nye DVD-modeller som skal konkurrere med DV-kameraene, der nyhetene heter DC10 og DC20. DV-kameraene har Digic-prosessor. DC10 har 10 ganger optisk zoom og optisk bildestabilisator og vil koste rundt 7800 kroner i markedet, mens DC20 vil koste om lag 9300 kroner og har innebygd videolys, blits for stillbilde og RGB-filter. Stillbildebrikken har 2,2 Mp oppløsning.

Toppmodellen innen videokameraene heter MVX4 og har 4 Mp bildebrikke, Denne modellen har programhjul, Digic DV-prosessor og kan ta opp i 16:9-format.

Til toppen