Hantarex-TVer i Stripe-serien i test- og innbrenningsfasen, ved fabrikken i Biassano et par mil nord for storbyen Milano i Italia. Foto: Øyvind Ruud.

ITALIENSK DESIGN-TV for privatmarkedet

For fire år siden gikk italienske Hantarex inn i forbrukermarkedet med sine TVer. Selskapet satser ikke på billigvarer, men på kvalitet og god design.

I Norge er Hantarex representert ved importøren NCMS. Hantarex holder til i Biassano, et par mil nord for storbyen Milano i Italia, hvor både utviklingsavdeling og produksjonsfasiliteter holder til i samme bygg. Ikke langt unna finnes den ikke ukjente Monza raserbanen!

Produksjonen er lagt opp slik at det kan produseres små serier, og dette er i hovedsak håndarbeid som utføres i produksjonslokalene i Biassano.

Produksjonshallen gir et helt annen inntrykk enn mange av de TV-fabrikkene vi tidligere har besøkt. Her er det ikke stort tempo, høy mekanisering og høyt støynivå som preger arbeidsdagen. Vi ser faktisk ikke svært mange arbeidere. De som påtreffes arbeider rolig og konsentrert. Men vi tipper at ikke alle dager har like lavt aktivitetsnivå som det vi opplevde.

Et stort antall TVer sto til innbrenning. Hver TV må nemlig gjennom en utvidet test og innbrenningsfase, før de pakkes inn og sendes ut på markedet.

Hantarex’ historie

En lang rekke bildeløsninger signert Hantarex er å finne i det offentlige rom. Hantarex’ bildeprodukter finnes på hoteller og konferanserom, på flyplasser og andre offentlige knutepunkter.

Monitorer produseres i størrelser fra 40 til og med 82 tommer. Hantarex produserer også ferdige videokiosker og store videovegger.

Monitorene leveres i en rekke utførelser og med store muligheter for kundene til å spesifisere utstyr og utforming. Monitorene kan også leveres for innbygning. Dette er antagelig det nærmeste man i vår bransje kan omtale som skreddersøm.

I private rom

Stripe-serien leveres i modeller fra 32 til 52 tommer. I alle skjermer over 40 tommer er det full HD-oppløsning som gjelder. Den nye Quadra-serien vil komme i enda større formater - både 57 og 70 tommer.

Også i den private sfære kan noen ha behov for skreddersøm. Flere av de norske forhandlerne som var med NCMS på tur til fabrikken var tydelig begeistret over å få høre om en liten 17 tommer for innbygning.

Ambisjoner

Mediasenter-TV

Digital-TV uten ekstra boks?

Det betyr ikke et være eller ikke være for en TV-produsent som ønsker å være til stede i det norske markedet. Mange norske forbrukere har satset på satellitt eller kabelnett, og er derfor ikke i kundegruppen til det norske digitale bakkenettet. Men det synes klart at en snarlig respons på et ønske om en digital-TV med innebygd mpeg4-dekoder vil bli lagt merke til. Det skal bli spennende å følge med på hva den italienske TV-produsenten vil komme med fremover.

Medisenter-løsningen til Hantarex kan festes direkte til TVen.
Utviklingsavdelingen til Hantarex holder til i samme bygg som fabrikken i Italia. Her er to utviklingsingeniører i sving.
Hantarex Stripe på bordstativ.
Hantarex’ videovegg bestående av ni LCD-moduler.
Designstudie av en TV i Stripe-serien.
Ferdige Hantarex-TVer pakkes inn før de forlater fabrikken.
Ilaria Giambruno er eksportsjef i Hantarex.
Norske NCMS hadde tatt med seg forhandlere og presse til Hantarex-fabrikken i Italia. Her et møterom i pausemodus.
To norske handlere ser lyset?
Til toppen