Wilfa slipper kaffetrakteren Svart presisjon på markedet i slutten av januar. Varianten i helstøpt aluminium vil koste 3.000 kroner.

KAFFE OG JUICE FRA WILFA

– Da vi lanserte Svart manuell trodde vi den bare ville treffe kaffenerdene, men den har tatt markedet med storm. Nå er vi spente på Svart presisjon.

Det sier daglig leder Anders Liland i Wilfa, som i slutten av januar slipper kaffetrakteren Svart presisjon på markedet. Prisen blir 3.000 kroner for versjonen i helstøpt aluminium, mens en modell i sort og matt plast til koste 2.000 kroner.

– Svart presisjon vil bety mye for Wilfa. Hvis den selger like mye eller mer enn Svart manuell, er det en suksess. Vi er gått tom for Svart manuell med sorte designelementer og har bare igjen modellen med rødt, sier Liland til fagbladet Elektronikkbransjen da vi møter ham på Euronics’ kompetansedager.

Hvis den selger like mye eller mer enn Svart manuell, er det en suksess

Distriktssjef Ole Kristian Elvenes forteller at Wilfa har brukt mye tid og ressurser på å få produktet 100 prosent.

Trakter én kopp

– Vi kan ikke komme med noe som er dårligere enn det vi hadde før, og må ha det beste. Metallmodellen har en helstøpt base, og vi har valgt materialer og komponenter fra øverste hylle. Du vil se at trakteren gir en perfekt kaffe når det gjelder temperatur og ekstrahering. Den er allerede godkjent av Norsk kaffeinformasjon, og er den eneste trakteren som kan tilberede én kopp kaffe. Vanligvis bør du ikke trakte under én liter. Hemmeligheten er det patenterte elementet og pumpen som gjør at det bare tar noen sekunder å oppnå korrekt temperatur. Elementene sitter i bunnen. I bøylen ligger det flere sensorer som hele tiden justerer vanntilstrømmingen, slik at man får en tilnærmet flat kurve på 93,5 grader på vannet som treffer kaffen, sier Elvenes.

Rett fra springen

Den sylinderformede vannbeholderen i hardplast er avtagbar, slik at den kan fylles med vann direkte fra springen. Dermed unngår man feilen mange gjør, at de bruker kaffekolben til å fylle vann. Dette skitner til hele trakteren, og er hovedårsaken til de mange grå vannbeholderne man ser på kaffetraktere.

– Hvem er konkurrentene til Svart presisjon?

– Det er blant annet Moccamaster, og andre kaffetraktere i prissjiktet over 2.000 kroner.

– Hvilken av de to modellene vil selge mest?

– Vi har fått svært gode tilbakemeldinger på modellen i aluminium, og jeg tror at når nordmenn først vil ha noe er det ikke pengene det er snakk om, sier Liland.

Mer juice

På Euronics-samlingen var han aktiv ved juicemaskinen Juice Master, som kom på markedet i mai. Wilfa selger to modeller, til 1.500 og 2.000 kroner. Sistnevnte har keramisk kvern og aluminiumdesign.

– Dette er en såkalt slow juicer, som presser ut saften og får mer ut av frukten. Den bruker bare 150 watt, og bråker lite. Den er veldig lett og rengjøre, noe som er et hovedargument for å kjøpe den. Den har solgt så bra at vi er gått tom i hele Norden. Teknologien har vært tilgjengelig i USA i mange år, men er av en eller annen grunn ikke kommet til Norge tidligere. Vi har fått eneretten for Nord-Europa for Juice Master, sier Liland til fagbladet Elektronikkbransjen.

Distriktssjef Ole Kristian Elvenes i Wilfa demonstrerer kaffetrakteren Svart presisjon for Leif Arne Østefjells (t. h.) og Bern Skarås i Euronics Flekkefjord. Foto: Stian Sønsteng
Juice Master i aluminium har keramisk kvern. Pris: 2.000,-
Wilfas Juice Master i hvitt koster 1.500 kroner.
I følge Wilfa er det svært enkelt å demontere og rengjøre kvernen i juicemaskinen Juice Master.
Kaffetrakteren Svart presisjon i sort plast vil koste 2.000,-
Daglig leder Anders Liland i Wilfa serverer fruktjuice laget på en Juice Master til Ernst Rolf Hellevang i Euronics Førde.
Kaffetrakteren Svart manuell i sort er utsolgt, inntil videre har Wilfa kun versjonen med røde designelementer igjen på lager.
Til toppen