Huawei P20 og P20 Pro kommer i fire ulike farger. Foto: Huawei
Wang Yanmin, Huaweis sjef for Øst-Europa og Norden, sier selskapet er på jakt etter lokaler for en ny Huawei Experience Store. Foto: Marte Ottemo
Med P20-serien vil Huawei gi en proff kameraopplevelse i mobil innpakning. Foto: Marte Ottemo
Den nye Porsche Design Mate RS er et samarbeid mellom Porsche Design og Huawei, med topp spesifikasjoner. Foto: Marte Ottemo
Nye telefoner betyr også nytt tilbehør, blant annet deksler i skinn. Foto: Marte Ottemo
I forbindelse med samarbeidet med Porsche Design, hadde Huawei også fått plass til en Porsche RS i salen. Foto: Marte Ottemo
Nye Porsche Design Mate RS kommer i rødt eller sort, til den nette sum av 17.0000 kroner. Kommer til butikkene i mai. Foto: Marte Ottemo
En selfie-stang med innebygd lys er også blant nyhetene fra Huawei. Foto: Marte Ottemo
Porsche Design-sjef Roland Heiler, her sammen med Huaweis sjefsdesigner Joon-Suh Kim, sier det har vært et tett samarbeid mellom selskapene. Foto: Marte Ottemo

KAMERABEIST FRA HUAWEI

Huawei lanserer P20 og P20 Pro, og satser på å ta kameratronen fra Samsung ved hjelp av en diger bildebrikke og kunstig intelligens.

Det var en tydelig oppspilt og entusiastisk Richard Yu, sjef for Huawei, som den 27. mars lanserte selskapets to nye kameratelefoner i Grand Palais i Paris. Reise og opphold for fagbladet Elektronikkbransjen er dekket av Huawei.

– Vi lanserer proff kamerateknologi i en liten smarttelefon, sier Yu.

Diger bildebrikke

Flaggskipet P20 Pro har verdens første Leica trippel-kamera og mobilene baserer seg på selskapets egen Kirin 970 prosessor med innebygd kunstig intelligens. 

Et av kameraet i P20 Pro er et åtte megapikslers, optisk stabilisert telefoto-objektiv. Det gir deg tre ganger optisk zoom, eller 5 ganger hybrid zoom. I tillegg får du et kamera med hele 40 megapikslers oppløsning og et 20 megapikslers sort-hvitt-kamera. P20 Pro har også en uvanlig stor bildebrikke på 1/1.7”, som fanger opp svært mye lys. Lillebror P20 har et nytt dobbeltkamera fra Leica, men altså ikke det med 40 megapikslers oppløsning.

– Bildebrikken er 170 prosent større enn den som sitter i iPhone X og 125 prosent større enn Samsung Galaxy S9+, sier Yu.

I front sitter det et kamera på hele 24 megapiksler for best mulig selfier, og mulighet for ulike lyssettinger.

Vi lanserer proff kamerateknologi i en liten smarttelefon

Den nye prosessoren, Kirin 970, har en egen “Neural Network Processing Unit”, som brukes til å drive kunstig intelligens-løsninger. P20 og P20 Pro kan automatisk kjenne igjen mer enn 500 bildescener i 19 ulike kategorier, og velger fotomodus og innstillinger automatisk. Telefonene har også Huawei AIS, en funksjon som bruker kunstig intelligens til bildestabilisering, og som lar deg ta bilder med 10-15 sekunders eksponeringstid, uten å bruke stativ. Kunstig intelligens brukes også til å forbedre fokus og komposisjon i bildene dine.

Men imponerende spesifikasjoner alene er ikke nok, det må fungere også. Det uavhengige testnettstedet DxOMark har testet både P20 og P20 Pro, og Huawei kan glede seg over meget gode resultater.

Topper mobilkamera-listen

Huawei P20 slår tidligere nummer én innen mobilkamera, Samsung Galaxy S9+, med tre poeng og en score på 102. Huawei P20 Pro oppnår hele 109 poeng, og ligger dermed et hestehode foran konkurrentene.

– Når vi snakker om kamerateknologi er P20 Pro den mest innovative enheten vi har sett på lenge. Den store sensoren i hovedkameraet, kombinert med sort-hvitt-sensoren, gir utmerket ytelse i dårlig lys og klasseledende dynamisk range. Den dedikerte 80mm telelinsen i kombinasjon med den høyoppløste monokrome brikken gir den beste zoom-ytelsen vi har sett i en smarttelefon så langt. Sort-hvitt-brikken gir også utmerket bokeh-simulering i P20 Pro, sier selskapet i en pressemelding.

Huawei P20 får en skjerm på 5,8 tommer, mens P20 Pro klokker inn på 6,1 tommer, og begge har skjerm som går nesten helt ut i kantene.

Huawei P20-serien støtter seksakset stabilisering og 960 bilder per sekunds super slow motion. Med Ultra Snapshot-modus kan smarttelefonene ta et bilde på bare 0,3 sekunder ved å dobbeltklikke ned volumknappen, selv om skjermen er av.

Huawei P20 vil koste 6.500 kroner i butikk, mens P20 Pro vil ligge rundt 8.500 kroner.

Wang Yanmin, sjef for Huawei i Øst-Europa og Norden sier til fagbladet Elektronikkbransjen at de særlig har store forventninger til P20 Pro i det norske markedet.

– Vi gjorde et stort skritt i Norge i fjorårets siste kvartal salgsmessig, og fikk veldig gode omtaler for Mate 10. P20 Pro er som skapt for det norske markedet, med ny teknologi og top spesifikasjoner, sier han.

Toppmodell med Porsche

Han lover også mer markedsføring av Huawei i Norge, og sier selskapet ser etter en lokasjon til sine Huawei Experience Stores i Norden.

– Vi har én butikk i Helsinki, og nå ser vi på muligheten for å åpne en til i Norden. Vi vil ikke kompromisse på lokasjon, og ser både i Oslo, Stockholm og København, sier Yanmin.

I tillegg til de to modellene nevnt over, har Huawei gjort et samarbeid med Porsche Design, og de lanserer sammen Porsche Design Mate RS i utvalgte markeder. Etter det Elektronikkbransjen forstår, skal telefonen også komme til Norge.

Når vi snakker om kamerateknologi er P20 Pro den mest innovative enheten vi har sett på lenge

Vi fikk møte sjefen i Porsche Design, Roland Heiler, som sier dette ikke er snakk om at Porsche kun har delt logo og design med Huawei.

– Vi bruker ikke RS-navnet lett, og vi har jobbet tett sammen med Huawei på denne modellen. Dette er ikke bare en Porsche-versjon av en eksisterende modell, dette er noe helt nytt, sier han.

Mate RS har det samme kameraet som sitter i P20 Pro, og er verdens første smarttelefon som har mikrokapsel PCM, en kjøleteknologi hentet fra luftfarten. Den har også innebygd fingeravtrykksleser i selve skjermen, slik at du kan åpne mobilen bare ved å holde fingeren over skjermen. Telefonen kommer i rødt eller sort, og vil koste 17.000 kroner.

Til toppen