Jan Pettersson i Retro Electric AS viser vinkjøleren til Princess, som har plass til en 3 liters pose boksvin eller to flasker vin eller sjampanje. Pris: 1.300,-

KJØLER FOR BOKSVIN

Retro Electric AS lanserer markedets første kjøler for boksvin, og de har fått agenturet på Gaggia og Green Pan.

På Elektrofil-messen viste han kun sortimentet Expert har tatt inn. Retro Electric har nettopp utvidet porteføljen, med kaffemaskiner fra Gaggia og panner fra Green Pan.

– Gaggia er det eldste italienske espressomerket og en Rolls Royce blant de italienske produsentene. Vi tar over det norske agenturet fra 1. juli, og kundene venter allerede på å få varene i butikkene. Gaggia skal selges hos kjøkkenspesialister og i elektrofaghandelen, med ulike prissegment. De manuelle maskinene koster fra 2.500 til 6.000 kroner, de helautomatiske modellene fra 8.000 til 14.500 kroner. Gaggia er et søsterselskap til Saeco, og maskinene har den nyeste teknologien på markedet, sier Pettersson.

Selektive

– Vi har hele tiden vært selekive, og ikke gått etter store volum. Vi har gjennom 14 år bygd Retro som varemerke, og Gaggia passer utrolig godt inn i vår filosofi. Vi ønsker ikke å gå for kortsiktige løsninger, men arbeider langsiktig, sier Pettersson.

Retro vil også selge tilbehør til Gaggia-maskinene, med kaffekverner samt kaffebønner og pods fra Gaggia og ytterligere en italiensk kaffeprodusent.

– Green Pan er et ungt selskap som kommer med det første miljøvennlige pannekonseptet. De bruker ingen teflonbaserte slippbelegg eller kjemikalier i produksjonen, så vi slipper diskusjonen om hva som er farlig eller ikke. Det keramiske slippbelegget tåler 450 grader, mot tradisjonelle belegg som ikke bør utsettes for mer enn 260 grader. Dette gjør pannene spesielt egnet for induksjonskomfyrer, som varmer opp kjelene mye raskere enn tradisjonelle komfyrer, sier Pettersson.

Green Pan kommer til å selges i de samme kanalene som Gaggia.

Retro omsetter for 30 millioner kroner i år, og har agenturet på Princess i Sverige, Danmark, Finland og Norge. For Green Pan har de skandinavisk agentur, og Pettersson håper det samme vil skje med Gaggia.

– Vi arbeider kun overfor faghandelen, og håper bransjen merker seg dette, sier Pettersson.

Pannene fra Green Pan har et keramisk slippbelegg som skal tåle 450 grader.
Retro Electric AS tar over det norske agenturet for Gaggia kaffemaskiner fra 1. juli.
Til toppen