KLIKKEVIDEO FREMFOR KINO

52 prosent av alle som kan leie film via TVen oppgir at de vil gå mindre på kino dess bedre filmutvalget blir via TVen.

Dette viser en undersøkelse Norstat har gjort på vegne av Get, der det også går frem at 17 prosent av alle nordmenn går på kino minst én gang i måneden mens 13 prosent leier film fra videobutikk eller via fjernkontrollen (video on demand) like ofte. PVR-opptaksbokser til TVenbrukes månedlig eller oftere av 26 prosent. 78 prosent ser vanlige TV-filmer minst én gang i måneden.

– Folk er svært glade i å se film, og denne undersøkelsen tyder på at andelen som vil leie filmer direkte med fjernkontrollen vil øke når utvalget blir enda bedre, sier direktør for samfunnskontakt Øyvind Husby hos Get i en pressemelding.

Gets egne tall viser det siste året en økning på 142 prosent i utleie av de 3.000 filmene som er tilgjengelige for Gets digital-TV-kunder. Det vises i pressemeldingen til at kinobesøket samtidig har økt 4,2 prosent.

52 prosent av de spurte som har tilgang til filmleie på TV sier ifølge undersøkelsen at et større utvalg av filmtitler hjemme vil bety at de går mindre på kino, mens 38 prosent mener filmpremierer kun hører hjemme på kino. 57 prosent sier de kan tenke seg å betale for å se en kinopremiere hjemme på TVen i stedet for i kinosalen.

Til toppen